De Graafschap haalt met Van Wonderen ervaren commercieel directeur binnen (video)


De Graafschap haalt met Van Wonderen ervaren commercieel directeur binnen (video)

Edward van Wonderen wordt per direct de nieuwe commercieel directeur van De Graafschap. De 48-jarige Van Wonderen heeft ruime ervaring in het betaald voetbal. Zo werkte hij acht jaar voor Feyenoord en was hij tussen 2008 en 2011 op interim basis actief voor diverse betaald voetbalorganisaties, alvorens algemeen directeur te worden bij PEC Zwolle.

“Met Edward hebben we een ervaren voetbaldier binnengehaald. Hij krijgt primair de opdracht mee om de commerciële afdeling vorm te geven en verder uit te bouwen. Het is in eerste instantie een contract voor een jaar, maar uiteraard hebben we de wederzijdse intentie uitgesproken om langdurig samen te werken. Zo kunnen we het verhaal Samen D’RAN ook op commercieel gebied verder vorm geven”, aldus algemeen bestuurder Hans Veldhorst.

“De Graafschap is een prachtige club om voor te werken. Altijd als ik hier kwam met een andere club was het genieten geblazen. Van de sfeervolle supporters, de Achterhoekse saamhorigheid in de businessclub en de eigen manier van spelen. Van een afstand heb ik gezien hoe de club door een dalletje is gegaan en hoe nu iedereen en alles binnen de Achterhoek weer smacht om trots te kunnen zijn op de club. Tijdens de gesprekken met de club heb ik kennis genomen van de duidelijke visie en het beleidsplan Samen D’RAN. Daar ben ik erg enthousiast van geworden, vooral omdat dit beleidsplan in mijn ogen gaat zorgen voor een duurzame groei. Mede daardoor weet ik 100 procent zeker dat deze club weer opkrabbelt. In dat proces wil ik graag al mijn ervaring en energie inzetten om van De Graafschap weer die eredivisiewaardige club te maken die het is. De tribunes moeten weer vol, de businessclub moet in alles hét netwerkplatform van de Achterhoek zijn en voor iedere tegenstander moet De Graafschap weer de meest sympathieke angstgegner zijn”, aldus Van Wonderen.

Edward van Wonderen gaat deel uit maken van het dagelijks bestuur van De Graafschap. Hij gaat dit samen doen met financieel directeur Matthijs Dam en algemeen bestuurder Hans Veldhorst.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht