U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


​De Graafschap gaat vakantie in met zevenklapper in Borculo


​De Graafschap gaat vakantie in met zevenklapper in Borculo

De Graafschap heeft woensdagavond het seizoen afgesloten met een oefenwedstrijd tegen vv DEO. De vijfdeklasser uit Borculo werd door goals van Erik Quekel (2), Dean Koolhof (2), Piotr Parzyszek, Mark Diemers en Lion Kaak met 0-7 verslagen. Die stand werd bereikt na 65 minuten.

65 minuten spelen

In de eerste helft liet arbiter Rob Dieperink, natuurlijk in overleg met beide partijen, 33 minuten spelen. De tweede helft duurde ongeveer net zo lang. Daarvoor werd gekozen met het oog op de Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United. De selectie en staf sluiten het seizoen vanavond op gezellige wijze af bij Buitencentrum Kerkemeijer en gaan genieten van hun vakantie. Natuurlijk wordt er dan ook afscheid genomen van een aantal spelers.

Dankwoord De Jong

Trainer Henk de Jong nam uitgebreid de tijd om zijn groep te bedanken. "Ten eerste de jongens die weggaan; die gun ik het aller-, allerbeste. Dat weten ze ook. Soms is er ook een tijd van afscheid nemen, dat is niet erg. De nieuwe jongens hebben echt zin om bij De Graafschap te voetballen. Dat merk ik in alle gesprekken die we hebben. We hebben een honderd procent score. De jongens die we wilden hebben, komen ook allemaal. Een compliment voor de scouting en Peter Hofstede."

Goal Kaak

Natuurlijk ging het ook over de wedstrijd in Borculo, waarin Kaak scoorde, al gaf de omroeper de goal in eerste instantie aan Diemers. "Lion is de Kruiswijk van De Graafschap. Dan maakt hij een goal en krijgt Diemers 'm. Dat kan niet natuurlijk", knipoogde De Jong. "Ze hadden met elkaar afgesproken dat ze Bryan Smeets de eerste tien minuten zouden overslaan. Dat wist ik niet, dus op een gegeven moment dacht ik van: waarom krijgt hij nooit de bal? Toen had hij het zelf ook door, haha."

Afsluiting met een lach

"Het was leuk om zo af te sluiten. Gewoon plezier hebben met z'n allen. Wij hebben in ieder geval met een lach gespeeld en getraind, de hele tweede seizoenshelft. Het leven is veel belangrijker dan een keer winnen of verliezen. We gaan nu lekker vakantie vieren en dan gaan we er weer vol voor. Ik heb afgelopen week ook met Jan Vreman gesproken. Hij komt er weer bij en heeft er zin an. Wij ook allemaal", aldus De Jong.

Opstelling eerste helft: Verstappen; Huntelaar, Nieuwpoort, Cicek, Keurntjes; El Jebli, Kaak, Smeets, Koolhof; Parzyszek en Quekel.

Opstelling tweede helft: Heusinkveld; Huntelaar (Quekel), Nieuwpoort, Cicek, Driver; Keurntjes, Diemers, Kaak, Klaasen; El Jebli en Van den Hurk.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner