De Graafschap gaat onderuit tegen FC Eindhoven (1-2)

De Graafschap heeft zondagmiddag geen punten gepakt tegen FC Eindhoven. In eigen stadion was de Brabantse formatie met 1-2 te sterk. Namens de ploeg van trainer Adrie Poldervaart scoorde Hicham Acheffay.

Weinig kansen

In de eerste wedstrijd na de WK-break ontbrak Philip Brittijn (vanwege een schorsing), waardoor Jesse Schuurman een basisplaats had. Na een kleine twintig minuten zagen we de eerste vloeiend lopende aanval van de Superboeren. Camiel Neghli ging er aan de rechterkant vandoor en gaf een voorzet, die onderschept kon worden door de Eindhovense defensie. In de 30e minuut voorkwam Hidde Jurjus gevaar van de Brabanders door een schot van Brian De Keersmaecker goed te pareren. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en creëerden weinig écht grote kansen, met een logische 0-0 ruststand tot gevolg.

Drie doelpunten

Bij aanvang van de tweede helft kwam Sam Bisselink in de ploeg voor Siem de Jong. Na acht minuten kwamen de bezoekers op voorsprong, toen Charles-Andreas Brym de bal breed legde op Dyon Dorenbosch. De middenvelder van FC Eindhoven schoot hard raak achter Jurjus: 0-1. Het antwoord van De Graafschap leek snel te komen, nadat invaller Bisselink naar binnen kwam en een aantal spelers te slim af was. Zijn inzet werd echter net gekraakt, dus hoefde doelman Nigel Bertrams niet in actie te komen. Aan de andere kant kon Evan Rottier koppen, maar zag hij de bal ruim voorlangs eindigen. Na goed klaarleggen van Charlison Benschop kreeg Bisselink een vrije schietkans, waarna de buitenspeler de bal verkeerd raakte en over schoot. Dertien minuten voor tijd verdubbelde Naoufal Bannis de score door van dichtbij binnen te tikken (0-2). Acheffay zorgde op aangeven van Bisselink voor de aansluitingstreffer, maar tot een echt slotoffensief leidde het niet. Komende vrijdag spelen we opnieuw thuis, dan komt Willem II op bezoek.

De Graafschap - FC Eindhoven: 1-2

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Dyon Dorenbosch (53.), 0-2 Naoufal Bannis (77.), 1-2 Hicham Acheffay (80.)

Arbiter: Kooij | Toeschouwers: 10.054

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Schouten (74. Lammers), Fortes, Hillen, Büttner; Schuurman, Kaandorp (74. Yadir), De Jong © (46. Bisselink); Neghli, Gravenberch (62. Benschop) en Önal (74. Acheffay).

Opstelling FC Eindhoven: Bertrams; Persyn, Seedorf, Amevor ©, Janssen, Rêgo; Dorenbosch (90+2. Azzagari), De Keersmaecker; Rottier (72. Kökçü), Diaby-Fadiga (72. Bannis) en Brym (88. Ogenia).

Gele kaart(en) De Graafschap: Schuurman (24.)

Gele kaart(en) FC Eindhoven: Dorenbosch (16.), Diaby-Fadiga (36.)