De Graafschap gaat in eigen huis onderuit tegen SC Cambuur (2-3)

De Graafschap is vrijdagavond onderuitgegaan tegen SC Cambuur. In eigen huis werd het 2-3 voor de gasten uit Leeuwarden.

Paal en twee goals

Met één wijziging in de basisopstelling - David Flakus Bosilj speelde voor Tristan van Gilst - begon De Graafschap op een goedgevulde De Vijverberg aan de wedstrijd tegen SC Cambuur. Nadat de bezoekers via enkele voorzetten dreigend werden, was de eerste kans ook voor de Leeuwarders. Een inzet van Remco Balk werd goed gepareerd door doelman Mees Bakker. Aan de andere kant schoot Devin Haen na tien minuten op de paal en was hij dicht bij de openingstreffer. Amper een minuut later maakte SC Cambuur er uit een snelle aanval 0-1 van via Michael Breij. Het duurde niet lang voordat de verdiende gelijkmaker op het bord stond. Başar Önal kapte zijn tegenstander uit, trok naar binnen en schoot de bal in de verre hoek (1-1). Milan Smit leek halverwege de eerste helft op weg naar de voorsprong, maar schoof de bal voorlangs. De Superboeren kregen ook kansen om te scoren, maar pogingen van Flakus Bosilj (net naast), Simon Colyn (redding keeper Yanick van Osch) en Haen (naast) leverden geen doelpunt op.

SC Cambuur scoort

Net als in de eerste helft kwam De Graafschap ook na rust op achterstand. Na drie minuten schoot Cambuur-verdediger Marco Tol een afvallende bal achter Bakker: 1-2. Daarna gebeurde er lange tijd niets voor beide doelen. De gasten waren op zoek naar de 1-3, terwijl De Graafschap probeerde de gelijkmaker te forceren via onder meer invaller Elie Raterink. Na driekwart wedstrijd schoot de spits nét naast de goal van Cambuur. Bakker voorkwam even later met een uitstekende redding dat Balk kon scoren. In de 79e minuut zorgde Roberts Uldrikis ervoor dat de voorsprong werd vergroot. Na een afgeslagen hoekschop kopte de Cambuur-aanvaller hard raak (1-3). In de absolute slotfase maakte Donny Warmerdam de aansluitingstreffer, maar verder kwam De Graafschap niet meer.

De Graafschap - SC Cambuur: 2-3

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Michael Breij (11.), 1-1 Başar Önal (16.), 1-2 Marco Tol (49.), 1-3 Roberts Uldrikis (79.), 2-3 Donny Warmerdam (90+3.)

Arbiter: Dieperink | Toeschouwers: 10.776

Opstelling De Graafschap: Bakker; Fortes ©, Lammers (76. Hardeman), Schenk, A. Büttner (28. Schoppema); Brittijn (67. Raterink), Colyn (76. Van der Heiden), Warmerdam; Flakus Bosilj (76. Kaak), Haen en Önal.

Opstelling SC Cambuur: Van Osch; Tol, Smand, Bergsma (46. Van der Meer), Sylla; Breij (80. Schaapman), De Jong (46. Van Mullem), Van Kaam © (90+1. Kooistra); Balk, Uldrikis en Smit (86. El Hilali).

Gele kaart(en) De Graafschap: Brittijn (39.)

Gele kaart(en) SC Cambuur: Bergsma (35.), Van Mullem (69.)