De Graafschap doet goede zaken en verslaat Helmond Sport (2-1)

De Graafschap heeft maandagavond opnieuw gewonnen. Drie dagen na de fijne overwinning op Jong PSV werd Helmond Sport in eigen huis met 2-1 verslagen. Başar Önal maakte beide treffers.

Dreiging via Büttner

De Graafschap opende sterk op De Vijverberg en was vanaf de eerste minuut de bovenliggende ploeg. Het overwicht leverde diverse goede kansen op in het eerste kwart van de wedstrijd. Donny Warmerdam schoot na twee minuten nét over en even later was Giovanni Büttner tot tweemaal toe dicht bij de 1-0. Helmond Sport-doelman Wouter van der Steen zorgde twee keer voor een redding en hield zijn ploeg op 0-0. De Superboeren werden vervolgens dreigend uit hoekschoppen van Alexander Büttner, maar Xandro Schenk en Rio Hillen (duwfout) kregen de bal niet achter Van der Steen. Giovanni Büttner kreeg opnieuw een goede kans, maar zijn lobje werd net gekeerd door Van der Steen. In de laatste tien minuten voor rust kregen de gasten uit Helmond een aantal mogelijkheden. Alexander Büttner voorkwam met een uitstekende sliding dat Mohamed Mallahi de bal binnen kon tikken. In de laatste reguliere minuut van de eerste helft was daar toch de verdiende voorsprong. Önal zette De Graafschap met een fraaie uithaal op voorsprong; 1-0.

Opnieuw Önal

Na negen minuten in de tweede helft trof Önal opnieuw doel. De flankaanvaller lette goed op en schoot aan afvallende bal achter Van der Steen (2-0). De druk van De Graafschap hield vervolgens aan. In de 59e minuut eindigde een inzet van David Flakus Bosilj op de lat en daarna schoot Philip Brittijn maar net naast. Invaller Ezra van der Heiden zorgde vervolgens meerdere keren voor gevaar, maar de Helmondse verdediging hield stand. Ondanks dat Helmond Sport via Alvaro Marin terugkwam in de wedstrijd (doelpunt in de 90e minuut) bleven de drie punten op De Vijverberg. Komende zondag spelen we in Limburg de uitwedstrijd bij MVV Maastricht (aanvang 14:30 uur).

De Graafschap - Helmond Sport: 2-1

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Başar Önal (45.), 2-0 Başar Önal (55.), 2-1 Alvaro Marin (90.)

Arbiter: Nijhuis | Toeschouwers: 8.425

Opstelling De Graafschap: Bakker; Fortes ©, Schenk, Hillen, A. Büttner; Kaak, Brittijn (87. Yadir), Warmerdam; G. Büttner (67. Van der Heiden), Flakus Bosilj (74. Dogan) en Önal (87. Hassan).

Opstelling Helmond Sport: Van der Steen ©; Van Vlerken, Van Den Eynden, Kreekels, Schroijen (61. Culhaci); Ostrc (61. Ludwig), Botos (77. Lorentzen), Chacon; Amuzu (85. Essakkati), Kaars en Mallahi (61. Marin).