​De Graafschap dendert in kwartier over FC Oss heen: vijf op een rij


​De Graafschap dendert in kwartier over FC Oss heen: vijf op een rij

De Graafschap heeft vrijdagavond de vijfde overwinning op rij geboekt. De Superboeren begonnen niet heel sterk, maar denderden na rust in het eerste kwartier volledig over FC Oss heen. Mede door twee wereldgoals van Youssef El Jebli en Daryl van Mieghem - en goals van Tarik Tissoudali en Fabian Serrarens - werd het uiteindelijk 1-4. De periode winnen? Kan nog steeds!

Foto's: Achterhoekfoto.nl

220 Superboeren mee

Bij De Graafschap keerde Jordy Tutuarima, tegen Almere City FC geschorst, terug als linksback. Daarom startte Andrew Driver op de bank. Ook Anthony van den Hurk zat op de bank - voor het eerst sinds 22 december 2017. In het uitvak verzamelden zich liefst 220 Superboeren, die voor rust een matig De Graafschap zagen. Terwijl de fans op en neer sprongen, viel na veertien minuten de 1-0.

Kamaci profiteert: 1-0

Fatih Kamaci kon van dichtbij de openingstreffer maken. Hij werd vrijgespeeld door Richard van der Venne, die profiteerde van een sublieme steekbal van oud-Superboer en huidig jeugdtrainer van De Graafschap Lion Kaak. Na de 1-0 volgde een vrije trap van Mark Diemers die richting miste en een dikke kans voor Youssef El Jebli. Laatstgenoemde werd gestuit door een uitstekende ingreep van Lorenzo Piqué.

Wereldgoal El Jebli

Oss hield De Graafschap voor rust echter goed in toom en kreeg via Istvan Bakx een goede kans. Filip Bednarek tikte vlak voor rust nog een verdwaalde voorzet van Huseyin Dogan over. De tweede helft begon juist wél voortvarend voor De Graafschap. Eerst redde Xavier Mous op een inzet van Fabian Serrarens, maar vlak daarna was de Oss-doelman kansloos. El Jebli verschalkte de goalie op wonderschone wijze, middels een lob: 1-1.

Vijfde driepunter op rij

Het bleef stormen voor het doel van Mous, die nog een wereldgoal om zijn oren kreeg. Ditmaal volleerde Van Mieghem uit een counter via onder meer Tissoudali de 1-2 heerlijk in de verre hoek. Vlak daarna maakte Tissoudali zelf de 1-3. Oss maakte aan de andere kant kleine mogelijkheden niet af, waarna de slotfase aanbrak. De vijfde zege op rij kwam niet meer in gevaar. Serrarens maakte vlak voor tijd zelfs nog de 1-4, terwijl Van Mieghem vergat de 1-5 te maken. We blijven de periodetitel in het vizier houden!

De Graafschap komt op 10 en 13 mei Telstar tegen in de halve finales van de Jupiler Play-Offs; dat is na deze speelronde zeker.

Uitvak-ossGRA.jpg

FC Oss - De Graafschap: 1-4

Arbiter Ingmar Oostrom | Toeschouwers: 2.891

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Fatih Kamaci (14.), 1-1 Youssef El Jebli (49.), 1-2 Daryl van Mieghem (56.), 1-3 Tarik Tissoudali (63.), 1-4 Fabian Serrarens (89.)

Opstelling FC Oss: Mous; Dogan, Piqué, Nieveld, Stuy van den Herik © (65. Adarabioyo), Van der Sluys; Kaak, Bakx (65. Van der Biezen), Van der Venne; Kamaci en Oratmangoen.

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Abena, Straalman, S. Nieuwpoort ©, Tutuarima; Diemers (68. Olijve), El Jebli (84. Ars), Klaasen; Van Mieghem, Serrarens en Tissoudali.

Gele kaart(en) FC Oss:

Gele kaart(en) De Graafschap: S. Nieuwpoort (70.), Tutuarima (72.)

Rode kaart(en) FC Oss:

Rode kaart(en) De Graafschap:

Bijzonder:


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht