De Graafschap dendert door met derde overwinning op rij: 3-2

De Graafschap weet vrijdagavond met goed voetbal met 3-2 te winnen van MVV Maastricht. De Superboeren hebben hiermee hun derde overwinning op rij te pakken. Door twee helften furieus te beginnen wisten Daryl van Mieghem, Leeroy Owusu en Stef Nijland een doelpunt op hun naam te schrijven. De ploeg van Mike Snoei behoudt hiermee de derde plek in de Keuken Kampioen Divisie en heeft het gat met Jong Ajax teruggebracht naar één punt en is slechts twee punten van de koppositie verwijderd.

Raketstart zorgt voor 2-0

Op een ijskoude Vijverberg stond de wedstrijd met MVV op het programma. Bij MVV stonden oud-Superboeren Anthony van den Hurk en Nigel Bertrams in de basis, wat zorgde voor een blauw-wit tintje bij de bezoekers. Nog voordat de wedstrijd op gang was gekomen. was het al raak. Van Mieghem wist al na drie minuten het net te vinden op aangeven van Branco van den Boomen. De Graafschap bleef hierna aanzetten en kreeg enkele kansen goede kansen. Nog voordat de eerste vijftien minuten op het scorebord stonden, was het alweer raak. Mohamed Hamdaoui trok vanaf de linkerkant naar binnen en gaf de bal voor. Owusu begaf zich in de zestien en schoot in eerste instantie op de paal, maar in de rebound wist de back zich te herpakken en schoof de bal binnen.

Nog geen vier minuten later was de ruime voorsprong vergeven. Van den Hurk draaide, na een voorzet van Thijmen Goppel, te eenvoudig weg bij Owusu en schiet vanuit de korte hoek onder keeper Hidde Jurjus door. De spits van de bezoekers liet zich even later nog eens gevaarlijk zien. Uit een voorzet wist hij te koppen, maar Jurjus trok dit keer wel aan het langste eind en voorkwam met een fantastische redding de 2-2.

Verslag gaat verder onder de Tweet

Denderend begin tweede helft

Met een voorsprong op het bord kwam De Graafschap vurig de kleedkamer uit. Terwijl de meeste supporters nog een zitplaats zochten, wist Nijland al het net te vinden vanuit een voorzet vanaf de linkerkant. Het was het begin van een groot offensief. Nog geen minuut later raakte Van Mieghem van verre afstand de paal en kon Ralf Seuntjens de bal net niet goed raken na een voorzet van Hamdaoui. In de tien minuten die volgden kreeg De Graafschap weer een grote reeks kansen, vooral via combinaties op de flanken, maar de 4-1 bleef uit.

MVV komt terug in de wedstrijd

Een kwartier in de tweede helft liet MVV zich weer langzaam zien. De ploeg uit Maastricht kreeg enkele kansen, waarbij Van den Hurk de grootste schakel was in de aanval. Na tweeënzestig minuten was het dan ook raak. Joshua Holtby scoorde namens MVV de 3-2 en bracht de spanning terug in de wedstrijd. Ondanks enkele kansen van MVV wist De Graafschap toch de deur op slot te houden. Nijland kwam zelfs nog één-op-één met keeper Bertrams, maar liet het scoren na. Even later werd ook Van Mieghem weggestuurd om alleen op de goal af te gaan, maar ook de rechtervleugelspeler schreef geen tweede goal op zijn naam. Hij werd echter wél BAS Ballon Man of the Match. Hiermee boekte De Graafschap de derde overwinning op rij en daarmee staat de ploeg van Snoei op de derde plek in de ranglijst, slechts één punt achter Jong Ajax en twee punten achter Cambuur.

Snoei: "Mogelijkheden voor 4-1, 5-1"

"We zijn goed begonnen in 2020, alleen we willen graag wat meer spektakel bieden. Dat betekent dat we nog aanvallender proberen te spelen. Deze wedstrijd is dat vrij goed gelukt. In de eerste helft lieten we prachtige aanvallen zien, alleen ebde dat langzaam weg. Dan zie je dat we dat hoge tempo niet zo lang kunnen volhouden, dat is jammer", concludeert Snoei. "Na de rust is het fantastisch hoe we de 3-1 maken, we zijn echt goed uit de kleedkamer gekomen. Daarna hebben we ook nog geweldige kansen gehad, maar we konden nog zo 4-1, 5-1 maken. Doordat we dat niet deden werd het nog wel even spannend, dat was niet nodig, maar wel drie punten", aldus Mike Snoei.

De Graafschap - MVV Maastricht: 3-2

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Daryl van Mieghem (3.), 2-0 Leeroy Owusu (14.). 2-1 Anthony van den Hurk (18.), 3-1 Stef Nijland (47.), 3-2 Joshua Holtby (62.)

Arbiter: Allard Lindhout | Toeschouwers: 9.509

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Van Heertum, Baas, Tutuarima; Breinburg, Van den Boomen, Nijland (75. Olijve); Van Mieghem, Seuntjens © en Hamdaoui (65. Blummel / 80. Mystakidis).

Opstelling MVV Maastricht: Bertrams; Vermijl, Mahmutovic, Van Acker, Last, Mares, Deom, Holtby (83. Kot); Goppel, Van den Hurk © en Schroijen (46. Balikwisha).