De Graafschap buigt achterstand om en wint met 1-3 van Jong PSV

De Graafschap heeft vrijdagavond de tweede overwinning van het seizoen geboekt. Op PSV Campus De Herdgang werd tegen Jong PSV een 1-0 achterstand omgebogen, dankzij doelpunten van Philip Brittijn, David Flakus Bosilj en Ezra van der Heiden.

1-1 bij rust

In Eindhoven maakte Giovanni Büttner zijn basisdebuut voor de Superboeren en stonden onder meer Lion Kaak en Donny Warmerdam in de basis. Het eerste gevaarlijke moment werd na twee minuten genoteerd door de thuisploeg, toen Mees Bakker de bal verspeelde en Mohamed Nassoh de bal over het doel schoot. Ruim een kwartier later werd het 1-0: Tai Abed zorgde met een hard en laag schot - via de paal - voor de openingstreffer. De Graafschap liet ook van zich spreken. Nadat eerst Jeffry Fortes een speldenprikje uitdeelde (in zijnet koppen na gevaarlijke vrije trap Alexander Büttner) was het in de 29e minuut raak. Başar Önal profiteerde perfect van balverlies bij Jong PSV en bracht Brittijn in stelling om de gelijkmaker op het bord te zetten (1-1). Bakker voorkwam vervolgens een doelpunt van de Eindhovense beloftenploeg door goed te redden op een uithaal van Renzo Tytens.

Ommekeer in tweede helft

Na rust kwam De Graafschap sterk uit de kleedkamer. Flakus Bosilj was het eindstation van een mooie aanval en schoot de bal via de lat achter Jong PSV-keeper Niek Schiks. Met een voorsprong op zak gingen de Superboeren beter voetballen en was er meer controle over de wedstrijd. Er werden echter door beide ploegen minder kansen gecreëerd; namens Jong PSV schoot Tygo Land over. Nadat er lange tijd weinig gebeurde, werd het duel in de 83e minuut beslist door invaller Van der Heiden. De rappe aanvaller profiteerde optimaal van een fout bij de thuisploeg en tekende voor de 1-3. Büttner had zelfs voor een nóg mooiere score kunnen zorgen, maar zag dat doelman Schiks redding bracht. Dat deed de keeper ook op een inzet van Huseyin Dogan, die voor De Graafschap debuteerde. Zo gaan de drie punten mee naar de Achterhoek; een fijne 1-3 zege!

Jong PSV - De Graafschap: 1-3

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Tai Abed (18.), 1-1 Philip Brittijn (29.), 1-2 David Flakus Bosilj (50.), 1-3 Ezra van der Heiden (83.)

Arbiter: Vos | Toeschouwers: 587

Opstelling Jong PSV: Schiks; Kwaaitaal (88. Uneken), Van de Blaak (64. Van den Heuvel), Dams, Tytens; Jiménez (64. Gilbert), Nassoh©, Land; Abed, Van Duiven en Bars.

Opstelling De Graafschap: Bakker; Fortes ©, Schenk, Hillen, A. Büttner; Kaak, Warmerdam (87. Yadir), Brittijn; G. Büttner (65. Van der Heiden), Flakus Bosilj (87. Bisselink) en Önal (81. Dogan).

Gele kaart(en) Jong PSV: Land (42.), Abed (89.)

Gele kaart(en) De Graafschap: Önal (39.), A. Büttner (47.)