De Graafschap boekt nipte zege op TOP Oss (0-1)

De Graafschap heeft vrijdagavond drie punten bijgeschreven in het duel met TOP Oss. De wedstrijd in Noord-Brabant eindigde in een 0-1 zege door een doelpunt van Devin Haen.

Kopgoal Haen

In het Frans Heesen Stadion lag de bal er al na vijf minuten in, al was TOP Oss na één minuut dicht bij de 1-0. Arthur Allemeersch ging op doelman Mees Bakker af, maar schoot naast. Spits Haen - die net als Donny Warmerdam en Tristan van Gilst terugkeerde in de basis - knikte daarna raak uit een voorzet van Başar Önal. De Superboeren bleven de bovenliggende partij en kregen na een kwart wedstrijd een goede kans om de score te verdubbelen. Philip Brittijn gaf voor op Haen, die nét niet bij de bal kon komen. Nadat een voorzet van Warmerdam te hard was om tot écht gevaar te komen, nam Önal het doel van TOP Oss onder vuur in de 32e minuut. Doelman Mike Havekotte voorkwam met een goede redding dat het 0-2 werd. Zes minuten voor de rust werd het alsnog bijna 0-2 via Önal, maar zijn scherpe voorzet ging langs de verkeerde kant van de paal.

Kansen TOP Oss

Na rust speelde de thuisploeg wat verder naar voren en zorgde Amine Rehmi voor gevaar. Eerst eindigde een schot van de aanvaller in de handen van Bakker en even later bokste Bakker een schot van Rehmi over de achterlijn. Na 67 minuten belandde een uithaal van diezelfde Rehmi maar net voorlangs en tien minuten later werd een schot van Jonathan Mulder geblokt door een De Graafschap-been. In het restant van de tweede helft creëerde De Graafschap minder mogelijkheden dan voor rust en zocht TOP Oss vaker de aanval. De defensie van de Superboeren hield in Oss de 'nul' en zo gingen de drie punten mee naar de Achterhoek. Aanstaande maandag spelen we op De Vijverberg tegen FC Dordrecht.

TOP Oss- De Graafschap: 0-1

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Devin Haen (5.)

Arbiter: Rozendal | Toeschouwers: 2.140

Opstelling TOP Oss: Havekotte ©; Cox (66. Doumtsios), Van Eijma, Lambrix, Mulder; Pata, Van Leeuwen, Mac-Intosch (46. Dekker), Ladan (35. Rehmi), Kuijpers (56. Van Peer); Allemeersch.

Opstelling De Graafschap: Bakker; Fortes ©, Lammers, Schenk, A. Büttner (71. Schoppema); Brittijn, Colyn, Warmerdam; Van Gilst (80. Van der Heiden), Haen (71. Flakus Bosilj) en Önal (80. Dogan).