De Graafschap boekt in Wageningen oefenzege op FC Eindhoven: 1-0

De Graafschap heeft donderdagavond - tijdens het vierdaagse trainingskamp in Wageningen - de oefenwedstrijd tegen FC Eindhoven winnend afgesloten. Op de Wageningse Berg werd het 1-0 voor de Superboeren, dankzij een rake strafschop van Ralf Seuntjens in de eerste helft. Dat betekende de derde oefenzege in de voorbereiding, na eerdere overwinningen op De Treffers (1-4) en Helmond Sport (3-1).

Kansjes Eindhoven

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar lange tijd in evenwicht. Het meeste balbezit was voor De Graafschap, terwijl de ploeg uit Eindhoven meer kansen creëerde. Zo bokste Rody de Boer een inzet van Dico Jap Tjong weg en kopte Mawouna Amevor een metertje over. Jort van der Sande, de spits van Eindhoven, probeerde het met een schot van afstand. Doelman De Boer bracht echter redding. Namens De Graafschap haalde Elmo Lieftink uit, maar de middenvelder zag dat Eindhoven-keeper Ruud Swinkels een doelpunt voorkwam.

Strafschop en 1-0

Toch viel er voor rust een treffer op de Wageningse Berg; na een overtreding op Julian Lelieveld in de zestienmeter werd de bal op de stip gelegd. Het buitenkansje werd optimaal benut door Seuntjens, die voor de 1-0 zorgde. In de tweede helft bracht Eindhoven een geheel nieuw elftal op de been, terwijl de ploeg van trainer Mike Snoei nauwelijks wisselde. Veel grote kansen waren er na rust niet, op een uithaal van Branco van den Boomen na.

De Graafschap - FC Eindhoven: 1-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Ralf Seuntjens / strafschop (43.)

Opstelling De Graafschap: De Boer; Lelieveld, Van Huizen (75. Van Heertum), Van de Pavert (75. Hilderink), Tutuarima (80. Baas); Lieftink (80. Konings), Van den Boomen, Schuurman; Blummel (52. Van Mieghem), Seuntjens en Verbeek (52. Hamdaoui).