De Graafschap boekt derde overwinning op rij; 3-0 tegen VVV-Venlo

De Graafschap heeft vrijdagavond de derde zege in ruim een week geboekt. Na overwinningen op FC Eindhoven (0-1) en Jong PSV (4-2) werd VVV-Venlo in eigen huis met 3-0 verslagen.

Treffer Haen

Op een goedgevulde De Vijverberg begonnen we met een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan alle Superboeren die ons in 2023 zijn ontvallen. In het eerste kwart van de wedstrijd was De Graafschap de bovenliggende ploeg. Na 26 minuten werd een schot van Donny Warmerdam geblokt en even later leek ook Philip Brittijn - na een geweldige individuele actie - op weg naar de 1-0, maar hij schoot naast. Aan de andere kant van het veld greep Joran Hardeman fantastisch in door een inzet van Martijn Berden van de lijn te halen. In de 32e minuut was het raak voor de Superboeren: Başar Önal gaf de bal voor op David Flakus Bosilj, die vervolgens Devin Haen voor de goal zette: 1-0. Een schot van Thijme Verheijen werd gekeerd door doelman Thijs Jansen, die daarmee de gelijkmaker voorkwam. Dat deed onze keeper ook in de extra tijd van de eerste helft (uithaal Berden).

Doelpunten Fortes en Seuntjens

Ook in de tweede helft was De Graafschap nadrukkelijk op zoek naar de 2-0. Önal draaide zich goed vrij en haalde uit, maar zag dat Jan de Boer voor een redding zorgde waardoor de bal voorlangs ging. Luttele minuten later gaf Jeffry Fortes het laatste tikje na een inzet van Simon Colyn (2-0). Önal had de score verder op kunnen voeren, maar na een prachtige uithaal bokste De Boer de bal weg. De ingevallen Ralf Seuntjens was opnieuw belangrijk, toen hij in de 84e minuut op aangeven van Mimoun Mahi prachtig scoorde. Hij nam de bal perfect aan, draaide zich knap vrij en schoot de 3-0 tegen de touwen. In de slotfase ontving De Boer een rode kaart, na hands buiten de zestienmeter. De vrije trap van Mahi vloog vervolgens centimeters over.

De Graafschap - VVV-Venlo: 3-0

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Devin Haen (32.), 2-0 Jeffry Fortes (54.), 3-0 Ralf Seuntjens (84.)

Arbiter: Nijhuis | Toeschouwers: 10.498

Opstelling De Graafschap: Jansen; Fortes ©, Hardeman, Schenk, A. Büttner (70. Van Riel); Brittijn, Colyn (80. Mahi), Warmerdam; Flakus Bosilj (83. Van Gilst), Haen (70. Seuntjens) en Önal (83. G. Büttner).

Opstelling VVV-Venlo: De Boer; Timber (11. Kluskens), Ketting ©, R. Janssen, S. Janssen; Sedlacek, Sierra, Klaasen (65. Doesburg); Berden, Kosidis (89. Craenmehr) en Verheijen (65. Allouch).