De Graafschap boekt 5-1 oefenzege op 1. FC Bocholt

De Graafschap heeft zaterdag de vierde wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen. Het Duitse 1. FC Bocholt werd met 5-1 verslagen.

Ruime voorsprong

Op Sportpark Zuid in Aalten werd het al snel 1-0 voor de Superboeren. Een uitstekende voorzet van Devin Haen kwam terecht bij Anis Yadir, die vervolgens met een fraaie bal achter zijn standbeen doel trof. Het Duitse 1. FC Bocholt - dat uitkomt in de Regionalliga West - kreeg in de tiende minuut een eerste kansje op de gelijkmaker. Een uithaal van spits Malek Fakhro werd eenvoudig gepakt door Mees Bakker. Vervolgens ging het snel en breidde De Graafschap de voorsprong uit. Tristan van Gilst gaf een goede voorzet op Rio Hillen, waarna de linksback de bal van dichtbij kon binnenwerken. Even later kwam de voorzet vanaf de andere kant (van Jeffry Fortes) en maakte Haen ruimte voor het schot om de 3-0 op het bord te zetten. Via Van Gilst (bal voorlangs) en Haen (kopbal over) had de score nog verder opgevoerd kunnen worden. In de 42e minuut kwamen de Duitsers terug in de wedstrijd, doordat Fakhro vanaf de stip voor de 3-1 zorgde. De Graafschap pakte daarna de draad weer goed op; een geplaatst schot van Başar Önal eindigde achter doelman Lucas Fox en kort daarna rondde Van Gilst uitstekend af na aangeven van Yadir (5-1).

Minder kansen in tweede helft

Na rust wijzigde trainer Jan Vreman zijn ploeg op een paar posities en stonden onder meer Jan Lammers en Lion Kaak binnen de lijnen. Nadat er lange tijd door beide ploegen geen kansen gecreëerd werden, maakten nog eens zeven andere spelers hun opwachting. Ezra van der Heiden gaf de bal in de 82e minuut goed voor op Stan Wevers, maar zijn inzet eindigde een meter of twee naast de goal van FC Bocholt. Een kopbal van Kaak werd makkelijk gepakt door de doelman van de Duitsers. Blnd Hassen had ook een doelpunt kunnen maken, maar mikte net naast. Aan de andere kant krulde Mergim Fejzullahu de bal ook naast. Het slotakkoord was voor Hassan, die van net buiten de zestien met een geplaatst schot probeerde te scoren, maar zijn inzet voorlangs zag gaan.

De Graafschap - 1. FC Bocholt: 5-1

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Anis Yadir (5.), 2-0 Rio Hillen (15.), 3-0 Devin Haen (17.). 3-1 Malek Fakhro (42. / strafschop), 4-1 Başar Önal (53.), 5-1 Tristan van Gilst (55.)

Opstelling De Graafschap - eerste helft: Bakker; Fortes ©, Hardeman, Schenk, Hillen; Warmerdam, Yadir, A. Büttner; Önal, Haen en Van Gilst.

Opstelling De Graafschap - tweede helft: Wieggers; Fortes © (77. Van der Logt), Lammers, Schenk (77. Willemsen), Hillen (77. Schoppema); Kaak, Yadir (77. Wevers), A. Büttner (77. Bouihrouchane); Önal (77. Van der Heiden), Haen (77. Raterink) en Hassan.