De Graafschap boekt 2-1 thuiszege op TOP Oss

De Graafschap heeft vrijdagavond opnieuw drie punten gepakt. In eigen huis werd een 2-1 zege geboekt op TOP Oss, dankzij goals van Tristan van Gilst en Simon Colyn. Grad Damen scoorde namens de gasten.

Indrukwekkende minuut stilte

Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de gisteren overleden clubman Theo Vergeer begon De Graafschap beter dan TOP Oss aan het duel. Philip Brittijn testte TOP Oss-doelman Mike Havekotte, die de bal maar nipt naast werkte. Vervolgens mocht Alexander Büttner opstomen en werd zijn uithaal geblokt. De Brabantse formatie meldde zich ook en Konstantinos Doumtsios schoot enkele meters over. Pogingen van Donny Warmerdam (over) en Ralf Seuntjens (ook net over) leverden geen doelpunt voor de Superboeren op. In de 41e minuut werd het 1-0 dankzij Van Gilst, die na een goede aanval werd weggestoken en perfect afrondde.

Twee doelpunten

In de tweede helft had Brittijn voor de 2-0 kunnen zorgen, maar zijn kopbal werd ternauwernood over de lat getikt door Havekotte. Colyn had ook een doelpunt kunnen maken - na een fantastische steekpass van Jeffry Fortes - maar schoof de bal voorlangs het Osse doel. Even later haalde Brittijn uit, werd de bal losgelaten door Havekotte en stond Colyn paraat voor de rebound; 2-0. Twaalf minuten voor tijd kwamen de gasten terug in de wedstrijd, toen Damen hard raak kopte op aangeven van Joshua Zimmerman. In de slotfase kwam de overwinning niet meer in gevaar. Drie punten erbij!

De Graafschap - TOP Oss: 2-1

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Tristan van Gilst (41.), 2-0 Simon Colyn (62.), 2-1 Grad Damen (78.)

Arbiter: Ruperti | Toeschouwers: 10.224

Opstelling De Graafschap: Jansen; Fortes ©, Hardeman, Schenk, A. Büttner (80. Schoppema); Brittijn (80. Kaak), Colyn, Warmerdam; G. Büttner (62. Mahi), Seuntjens (70. Haen) en Van Gilst (70. Flakus Bosilj).

Opstelling TOP Oss: Havekotte ©; Pata, Van Eijma, Lambrix (70. Eijgenraam), Mulder; Damen, Loukili (78. Korte), Zitman (46. Nieuwpoort); Allemeersch, Stensrud (46. Zimmerman) en Doumtsios (62. Ladan).