De Graafschap blijft foutloos en wint ook bij MVV: 0-3

De Graafschap heeft op bezoek bij MVV Maastricht - zonder al te veel problemen - de tweede overwinning van het seizoen geboekt: 0-3. Toine van Huizen zette de Superboeren met een krachtige kopbal op voorsprong en Youssef El Jebli en Ralf Seuntjens zorgden voor de fraaie 0-2 én 0-3.

Helaas geen gevuld uitvak

Helaas ontbraken de Superboeren in het uitvak. Ook Daryl van Mieghem ontbrak (wegens een blessure). Daardoor kwam er in de basis een plekje vrij voor Javier Vet. Youssef El Jebli begon vanaf de rechterkant en zag dat De Graafschap het in de beginfase moeilijk had. De eerste dikke kans was er één voor MVV. Hidde Jurjus bracht knap redding op een poging van Shermar Martina, die vrij kon doorlopen.

Prima fase en goals

De Graafschap kwam naarmate de eerste helft vorderde beter in de wedstrijd. Na 27 minuten trof een vrije trap van Mo Hamdaoui bijna doel. Uit één van de hoekschoppen die volgde was het wel raak. Toine van Huizen torende boven zijn tegenstanders uit en kopte keihard raak, op aangeven van El Jebli: 0-1. De tweede treffer kon niet uitblijven in deze fase en werd gemaakt door El Jebli. Na een goede actie joeg hij de bal weergaloos in de korte hoek: 0-2.

{asset:36757:url}

Controle in tweede helft

Voordat de rust aanbrak redde Jurjus prima op een vrije trap van MVV'er Joeri Schroijen. De Graafschap controleerde de wedstrijd in het eerste kwartier na de pauze en kwam eigenlijk nimmer écht in de problemen. Zelf probeerde het via Hamdaoui te scoren, ware het niet dat zijn vrije trap op de vuisten van Gilles Deusings belandde.

Ge-wel-dig slotakkoord

Met de 0-2 voorsprong op zak was het fijn voetballen voor de Superboeren. Bij vlagen liet MVV wat zien, voornamelijk via Schroijen. Grote problemen bleven echter uit voor De Graafschap, dat volwassen speelde. In de slotfase kwam 'de nul' toch even in gevaar, maar Jurjus stak daar een stokje voor. Hij voorkwam knap een goal van invaller Gavin Vlijter en werd daarna niet verrast door een inzet van Schroijen. Het slotakkoord was voor Ralf Seuntjens. De aanvoerder maakte op geweldige wijze zijn eerste goal voor De Graafschap: 0-3 en nu al een kanshebber voor 'goal van het seizoen'!

MVV Maastricht - De Graafschap: 0-3

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Toine van Huizen (28.), 0-2 Youssef El Jebli (35.), 0-3 Ralf Seuntjens (90+2.)

Arbiter: Siemen Mulder | Toeschouwers: 3.919

Opstelling MVV Maastricht: Deusings; Frenoy (57. Vermijl), Shermar Martina, Mares, Bonifazi Castro; Kostons (46. Shermaine Martina), Nys, Deom; Holtby (71. Vlijter), Van den Hurk en Schroijen.

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Owusu, Van Huizen, Van de Pavert, Tutuarima (76. Baas); Vet (84. Van Heertum), Schuurman, Breinburg; El Jebli, Seuntjens en Hamdaoui (76. Helmer).

Gele kaart(en) MVV Maastricht: Nys (71.)