De Graafschap besluit trainingskamp met 0-3 zege op SC Cambuur


De Graafschap besluit trainingskamp met 0-3 zege op SC Cambuur

De Graafschap heeft een prima oefenzege geboekt op SC Cambuur. In het besloten oefenduel op de velden van sv Wissel in Epe wonnen de Superboeren op vrijdagavond met 0-3 van SC Cambuur. Frank Olijve, Youssef El Jebli en Anthony van den Hurk maakten de goals.

Nijland maakt minuten

In de eerste fase van de wedstrijd werd het spelbeeld al duidelijk: De Graafschap was de betere partij en creëerde enkele goede kansen. Stef Nijland maakte zijn eerste minuten en viel direct op met zijn steekpasses op bijvoorbeeld Fabian Serrarens. De spits stuitte na twee minuten al op Cambuur-doelman Xavier Mous. Aan de andere kant bracht Hidde Jurjus redding op een poging van Justin Mathieu.

Gevaar en drie goals

De Graafschap zorgde voor het meeste gevaar en kwam na 24 minuten op voorsprong. Olijve schatte een schitterende steekpass van Nijland op waarde: 0-1. In de tweede helft was De Graafschap wederom gevaarlijker en liep het uit. Javier Vet verstuurde een pass op El Jebli, die de bal op schitterende wijze meenam en scoorde: 0-2. Vlak voor tijd maakte Van den Hurk uit een panklare voorzet van Hamdaoui de 0-3. Dat was ook de eindstand.

IMG_9200.jpg

De Jong baalt van 'gesloten deuren'

Het duel werd op last van de lokale driehoek gespeeld zonder toeschouwers. "Daar baal ik van, de mensen van ons hadden hier moeten zijn. Ze horen te zien waarmee we bezig zijn, want we speelden ook echt leuk voetbal", zei De Jong na afloop van het duel. De coach is wel erg blij met zijn team. "We doen alles samen, daar gaat echt wel iets ontstaan. Als je het dan zo goed afsluit, is het trainingskamp fantastisch. Dit vergeet je het hele jaar niet meer."

Selectie op stap

"Nu mogen die jongens op stap met z'n allen. Daar hebben ze de hele week al zin in. Maar ik heb van tevoren wel gezegd: je moet kwaliteit leveren. Je moet geen seconde hoeven zeuren als trainer. En nu mogen ze. Ik ga niet mee, ik zie ze morgenochtend wel. Ik doe de oren dicht. Ze krijgen mijn auto mee als taxi. Wie dan moet rijden? Eén van de Marokkaanse jongens, die mogen niet in de kroeg komen. Die rijdt er wel heen en haalt ze weer op", lacht De Jong.

IMG_9064.jpg

SC Cambuur - De Graafschap 0-3

Arbiter Mulder | Besloten oefenduel

Doelpuntenmakers:

0-1 Frank Olijve (24.)
0-2 Youssef El Jebli (62.)
0-3 Anthony van den Hurk (88.)

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Abena (71. Straalman), S. Nieuwpoort, Straalman (46. Van de Pavert), Tutuarima (46. L. Nieuwpoort); Olijve (46. Vet), Nijland (46. El Jebli), Klaasen (71. Olijve); Narsingh (46. Thomassen), Serrarens (71. Hamdaoui) en Hamdaoui (46. Van den Hurk).

IMG_9132.jpg

IMG_9170.jpg

IMG_9207.jpg

IMG_9419.jpg

IMG_9468.jpg

IMG_9481.jpg

IMG_9705.jpg

IMG_9363.jpgNieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht