De Graafschap beleeft valse start; 1-2 nederlaag tegen VVV-Venlo

De Graafschap is het nieuwe jaar 2022 begonnen met een teleurstellende nederlaag. In Stadion De Vijverberg werd het 1-2 tegen VVV-Venlo. De doelpunten van de bezoekers kwamen van Aaron Bastiaans en Nick Venema, terwijl Ted van de Pavert na de rust voor de 1-1 gelijkmaker zorgde.

Vijf mogelijkheden

Bij de Superboeren had Rick Dekker een basisplaats; de middenvelder verving Jeffry Fortes, die met Kaapverdië actief is op de Afrika Cup. In het eerste kwart van de wedstrijd was De Graafschap de bovenliggende partij en werden er drie goede kansen gecreëerd. Nadat een voorzet van Hicham Acheffay nét voorlangs ging, belandde een bal van Roland Baas voor de voeten van Jesse Schuurman. Zijn inzet werd ternauwernood geblokt door een VVV-been. Na achttien minuten kreeg Giovanni Korte een goede mogelijkheid op aangeven van Baas, maar de aanvaller kwam niet tot een goed schot.

De bezoekers uit Venlo werden vervolgens gevaarlijk in de omschakeling, toen Wassim Essanoussi met een diepe bal Venema aanspeelde. De spits schoot op doel en zag dat Hidde Jurjus met een prima redding de 0-1 voorkwam. Devin Haen haalde aan de andere kant goed uit - nadat Jasper van Heertum op avontuur ging en door de VVV-defensie combineerde - maar Delano van Crooij greep tijdig in. Een omhaal van Johnatan Opoku had de juiste richting, maar miste kracht. Daardoor kon Van Crooij een doelpunt voorkomen, net als enkele minuten later op een inzet van Giovanni Korte. Tegen de verhoudingen in viel kort voor de rust de 0-1, toen Bastiaans voor de openingstreffer zorgde.

Aansluiting via Van de Pavert

De opdracht voor de tweede helft was duidelijk; op jacht naar de gelijkmaker. Opoku kopte na tien minuten spelen op de paal en was dicht bij de 1-1. Nog binnen het uur spelen viel wél de gelijkmaker; Van de Pavert kopte na een hoekschop raak. Vervolgens ging het spel op en neer. VVV-Venlo kreeg vooral uit de omschakeling de nodige kansen en De Graafschap maakte via Acheffay bijna de tweede treffer, ware het niet dat hij voorlangs schoot. Na driekwart wedstrijd spelen maakte Venema de 1-2. Hij profiteerde van balverlies bij De Graafschap en schoot in de verre hoek het tweede VVV-doelpunt binnen. In het restant van de wedstrijd zorgde invaller Danzell Gravenberch voor gevaar, alleen bleek Van Crooij weer een sta-in-de-weg.

Op de hoogte blijven van het allerlaatste nieuws rondom De Graafschap? Download dan hier onze app!

De Graafschap - VVV-Venlo: 1-2

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Aaron Bastiaans (41.), 1-1 Ted van de Pavert (58.), 1-2 Nick Venema (73.)

Arbiter: Ruperti | Toeschouwers: 0

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Lelieveld, Van Heertum, Van de Pavert ©, Baas; Dekker (77. Lieftink), Opoku, Schuurman; Acheffay, Haen (77. Gravenberch) en Korte (70. Brittijn).

Opstelling VVV-Venlo: Van Crooij; Pachonik, Koglin ©, Da Graca, Janssen, Schroijen; Van Dijck, Essanoussi (60. Theuerzeit / 88. Hajdaraj), De Boer; Venema en Bastiaans (79. Smans).

Gele kaart(en) De Graafschap: Van de Pavert (52.), Lelieveld (65.)

Gele kaart(en) VVV-Venlo: Koglin (67.)