De Graafschap begint seizoen met gelijkspel bij Jong PSV

De Graafschap is het seizoen 2017-2018 begonnen met een 2-2 gelijkspel op bezoek bij Jong PSV. Via Fabian Serrarens kwamen de Superboeren op voorsprong op het kunstgras van De Herdgang, maar de beloften van PSV kantelden het duel. Tot twee minuten voor tijd stond het 2-1. Anthony van den Hurk bezorgde De Graafschap met een late goal een punt.

Nieuwe spelers in basis

Trainer Henk de Jong had basisplekken ingeruimd voor nieuwelingen Jordy Tutuarima, Myenty Abena, Lars Nieuwpoort, Tim Receveur, Fabian Serrarens en Daryl van Mieghem (vorig seizoen al gehuurd). Zij begonnen met de overige basisklanten scherp aan het duel en waren fel in de duels. De Graafschap probeerde hoog druk te zetten tegen een aardig sterk Jong PSV en slaagde daar bij vlagen goed in.

Van den Hurk raakt de paal

Het resulteerde na een kwartier ook in de eerste kans voor Anthony van den Hurk, die stuitte op een PSV-been. Van den Hurk was ook halverwege de eerste helft weer gevaarlijk; ditmaal raakte de aanvaller de paal. Aan de andere kant schoten Mauro Júnior en Jurich Carolina rakelings naast het doel van Filip Bednarek. Toch werd er voor rust nog tweemaal gescoord, aan beide kanten één keer.

Goals vallen alsnog

Tien minuten voor de verplichte onderbreking opende Serrarens de score. Hij reageerde erg alert op een vrije trap van Mark Diemers, die de lat raakte: 0-1. De Graafschap kon zes minuten juichen, omdat Bram van Vlerken op aangeven van Sam Lammers voor de gelijkmaker zorgde (1-1). Jong PSV ging in de tweede helft door en maakte na 57 minuten ook de 2-1 via Jordy de Wijs. Hij mikte een vrije trap via de onderkant van de lat raak.

Punt door Van den Hurk

De Superboeren moesten naar versnelling zes schakelen en drongen meer en meer aan. Daryl van Mieghem miste halverwege het tweede bedrijf een dot van een kans na een prachtige combinatie met Van den Hurk. Laatstgenoemde kon een minuut later niet genoeg richting meegeven aan een voorzet, waardoor het lang bij 2-1 bleef. Dat duurde tot twee minuten voor het einde van de reguliere speeltijd, toen Van den Hurk knap een voorzet van Andrew Driver tegen de touwen knikte. 2-2 en toch nog een punt mee naar Doetinchem.

Aanstaande vrijdag wacht het eerste thuisduel van het seizoen: SC Cambuur is dan de tegenstander. Heb je nog geen seizoenkaart? Koop dan nu jouw SCC hier!

Jong PSV - De Graafschap 2-2

Arbiter Christian Mulder | Toeschouwers: n.n.b.

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Fabian Serrarens (36.), 1-1 Bram van Vlerken (41.), 2-1 Jordy de Wijs (57.), 2-2 Anthony van den Hurk (88.)

Opstelling PSV: Van Osch; Van Vlerken, Obispo, De Wijs, Carolina; Rigo, Ritzmaier, Rommens; Mauro Júnior (73. Duarte), Lammers (88. Verreth) en Gudmundsson (88. Laursen).

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Tutuarima, Abena, S. Nieuwpoort, L. Nieuwpoort (66. Van Diermen), Driver; Receveur (81. Ars), Serrarens, Diemers; Van den Hurk en Van Mieghem (87. El Jebli).