U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


​ CH-ring 2015 voor Sravana


​  CH-ring 2015  voor Sravana

De Stichting Sravana is onderscheiden met de Cor Huntelaar Ring 2015 van voetbalclub De Graafschap. Sravana zet zich al vijftien jaar in voor zorg en begeleiding van mensen in hun laatste levensfase.

De CH-ring gaat sinds 2008 naar een persoon of organisatie die zich maatschappelijk verdienstelijk maakt in de Achterhoek en Liemers. De CH-ring 2015, die is ingesteld ter nagedachtenis aan Graafschapper Cor Huntelaar, werd donderdag uitgereikt tijdens de jaarlijkse De Graafschap Haringparty bij Villa Ruimzicht in Doetinchem.

Volgens de jury voorziet Sravana, op veelal stilzwijgende wijze, in een grote behoefte. Jaarlijks biedt het Gasthuis Sravana in Doetinchem aan een veertigtal mensen een laatste gastvrije en vredige verblijfplaats. Hun naasten worden nadrukkelijk daarbij betrokken en zijn altijd welkom. Professionele verpleegkundigen werken er zij aan zij met zeer betrokken en deskundig opgeleide vrijwilligers. Sravana biedt de zorg niet alleen in het Gasthuis, maar indien mogelijk ook in de thuissituatie.

Het bieden van een luisterend oor, het er bewust voor elkaar zijn en zeer persoonlijke zorg en begeleiding, zijn de kernbegrippen van Sravana.

De Stichting Vrienden van Sravana spant zich momenteel in om een grote renovatie en uitbreiding van het Gasthuis te financieren.

Volgens de jury van de CH-ring, die bestaat uit Dirk Jan Huntelaar, Huub Kerkhoffs en Willem Marks, is Sravana met een geëngageerd team van zorgverleners en vrijwilligers "een onmisbare schakel in de regionale samenleving. En vervult een voorbeeldfunctie bij het tonen van respect en daadwerkelijke aandacht voor de medemens."

Tijdens de Haringparty werd onder toezicht van notaris Pieter Reijenga een vaatje haring verloot. De opbrengst van de verloting (€ 1.860) gaat naar De Stichting Sravana.

foto Carlo Stevering


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
03
mei
20:00
uur
Jong FC Utrecht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner