BAS Ballon Man of the Match Youssef El Jebli: "Ze knappen het vuile werk op"


BAS Ballon Man of the Match Youssef El Jebli: "Ze knappen het vuile werk op"

Youssef El Jebli verkeert momenteel in topvorm en liet dat vrijdagavond tegen NAC Breda (3-0) ook weer zien. De aanvallende middenvelder gaf de assist bij de 1-0 en maakte daarnaast op heerlijke wijze de 2-0. Door zijn goede wedstrijd werd El Jebli uitgeroepen tot BAS Ballon Man of the Match.

Heerlijke wedstrijd

"Dit was een heerlijke wedstrijd, ook van mijn kant met een goal en assist. We begonnen goed en voelden aan het begin van de wedstrijd al dat we beter waren. Na de 1-0, na een halfuur, wilden we snel de 2-0 maken. Dat hebben we ook tegen elkaar gezegd in de kleedkamer in de rust. Het is dan natuurlijk top dat ik haast direct na rust de 2-0 maak uit een vrije trap", zei El Jebli, die de vrije trap heerlijk binnen krulde. "Ja, die viel net als tegen Fortuna Sittard heerlijk binnen."

Klik met Burgzorg

El Jebli liet ook tegen NAC zien dat hij het goed met Delano Burgzorg kan vinden. "Ik heb een goede klik met Delano en ik weet wat hij gaat doen in een wedstrijd. We voelen elkaar goed aan en ik weet wanneer hij een actie gaat maken. Nu pakte het perfect uit, dat zag je ook bij de 1-0. Delano wist wat ik deed en ik wist wanneer hij ging lopen. Door een hakbal te geven kwam hij vrij voor het doel en kon hij de 1-0 maken", vervolgde El Jebli.

Stofzuigers Matusiwa en Vet

"Ik vind het ook heel fijn om vleugelspelers als Delano en Furdjel (Narsingh) voor me te hebben. Door hun snelheid kan ik de ballen tussendoor steken, maar ze ook wegsturen in de ruimte", vervolgde El Jebli, die achter zich op het middenveld met Azor Matusiwa en Javier Vet een stabiel verdedigend blok heeft staan. "Zij zijn echte stofzuigers. Ze knappen het vuile werk op en dat doen ze geweldig. Dat is voor mij echt geweldig. In de eerste seizoenshelft moest ik veel meeverdedigen, maar nu is dat niet echt nodig."

Tekst gaat verder onder de foto

08-IMG_9343.jpg

"Aanvallend spelen"

"Nu kan ik veel meer vanuit mijn kracht spelen, maar dat hebben we ook zo besproken. We dachten: 'schijt eraan en we gaan meer aanvallend spelen'. Door op die manier te spelen, laten we verdedigend ook wel eens wat lopen, maar het brengt ons tot nu toe ook heel veel. Het gaat erom dat je uiteindelijk wint. Nu winnen we met 3-0 en in de vorige thuiswedstrijd rollen we Fortuna Sittard op met 5-1. Dit mag van mij nog wel even zo doorgaan op deze manier."

Veel kansen

El Jebli noteerde tijdens de wedstrijd een opvallende statistiek. De middenvelder creëerde acht kansen en alleen Ajax-middenvelder Hakim Ziyech creëerde dit seizoen meer kansen in één wedstrijd. "Dat is ook echt lekker en zegt genoeg over hoe wij nu spelen, hopelijk kan ik in komende wedstrijden nog meer kansen creëren. Verder ben ik blij dat we nu omhoog zijn gegaan. Er komen nog genoeg moeilijke wedstrijden aan, maar dit geeft ons weer meer vertrouwen."

BAS Ballon Man of the Match-klassement

El Jebli mag door zijn uitverkiezing als Man of the Match negen punten bijschrijven en staat nu bovenaan in het klassement. Burgzorg noteert zes punten en staat voor het eerst in het klassement. Azor Matusiwa stijgt naar een gedeelde derde plek omdat hij er drie punten bij krijgt.

1. Youssef El Jebli 21 punten
2. Fabian Serrarens 18 punten
3. Agil Etemadi* 9 punten
Azor Matusiwa
Furdjel Narsingh
Bart Straalman
Jordy Tutuarima
8. Myenty Abena* 6 punten
Delano Burgzorg
Stef Nijland
11. Frank Olijve 3 punten

Ted van de Pavert
*Spelen niet meer bij De Graafschap
MOM-El-Jebli-KA_3539.JPG

Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht