BAS Ballon Man of the Match Nigel Bertrams: "Heerlijk gevoel als ze je naam scanderen"


BAS Ballon Man of the Match Nigel Bertrams: "Heerlijk gevoel als ze je naam scanderen"

Het regende complimenten voor Nigel Bertrams na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen FC Emmen (1-0). De keeper hield zijn ploeg op de been met een aantal uitstekende reddingen. Het gezang na afloop vanaf de Spinnekop deed hem zichtbaar goed.

"Deze wedstrijd moesten we winnen"

De Graafschap opende, onder aanvoering van een uitverkochte Vijverberg, sterk tegen FC Emmen. Dat leverde met enig fortuin ook de openingstreffer van Fabian Serrarens op. Vervolgens herpakten de gasten zich en creëerden ze ook kansen, maar was Bertrams een letterlijke sta-in-de-weg. "Het is een heerlijk gevoel als je belangrijk kan zijn voor het team. De laatste resultaten waren toch niet waar je op had gehoopt. Deze wedstrijd moesten we eigenlijk wel winnen."

Cruciale reddingen

Bertrams voorkwam meerdere keren een doelpunt van Emmen. De redding met zijn been op de inzet van Glenn Bijl in de slotfase was bewonderenswaardig, maar toen hij met één hand de kopbal van Nick Kuipers wist te plukken ging er zucht van verlichting door het stadion. De doelman werd uitgebreid toegezongen nadat het laatste fluitsignaal had geklonken. "Het is een heel fijn gevoel als je zo'n wedstrijd speelt, dat het publiek dat ook erkent en ze je naam scanderen: een heerlijk gevoel."

"Alles is mogelijk"

Door de overwinning op FC Emmen is de voorsprong op de nummer laatst, NAC Breda, opgelopen naar zeven punten. De Bredanaars komen vanavond nog in actie tegen Feyenoord. Alles wijst erop dat De Graafschap zich moet richten op de nacompetitie, al is er ook nog een kleine kans op directe handhaving. "We moeten realistisch zijn. De nacompetitie komt heel dichtbij. Maar we hebben onszelf toch weer een kans gegeven om de play-offs te ontlopen." De Superboeren zullen dan resultaat moeten boeken in de twee resterende wedstrijden tegen Vitesse en Ajax. "Alles is gewoon mogelijk. De wedstrijd tegen Vitesse is een derby, dus dan gaan we er 100% voor. En hier thuis, ook al is het tegen Ajax, op De Vijverberg is alles mogelijk. Helemaal als het publiek er zo geweldig achterstaat, zoals ze altijd doen", besluit Bertrams.

BAS Ballon Man of the Match-klassement

Bertrams werd door zijn goede reddingen verkozen tot BAS Ballon Man of the Match en ontving daarvoor negen punten. Doelpuntenmaker Fabian Serrarens werd tweede en kreeg zes punten; de overige drie punten waren voor aanvoerder Bart Straalman. Bekijk hieronder het klassement.

1. Youssef El Jebli 30 punten
2. Fabian Serrarens 24 punten
3. Azor Matusiwa 15 punten
4. Nigel Bertrams 12 punten
Bart Straalman
6. Agil Etemadi* 9 punten
Daryl van Mieghem
Furdjel Narsingh
Ted van de Pavert
Jordy Tutuarima
11. Myenty Abena 6 punten

Delano Burgzorg

Stef Nijland
14. Hidde Jurjus 3 punten
Frank Olijve

*Spelen niet meer bij De Graafschap

Bertrams-MotM.JPG


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht