U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Azor Matusiwa: "Ik kan hier nog veel leren en sterker worden"


Azor Matusiwa baalde zaterdagavond flink na de ruime nederlaag bij Feyenoord. De Graafschap hield in de eerste helft goed stand en ging met een 1-0 achterstand de rust in, maar in de tweede helft liep Feyenoord uit naar een 4-0 zege.

"Goede eerste helft"

"Ik vond dat we in de eerste helft goed speelden. We stonden als hele team prima en we hadden het voor elkaar. We hielden ons goed staande, maar het is zonde dat we door een onoplettendheid achterin op achterstand kwamen", vertelde Matusiwa, die opviel door enkele goede onderscheppingen op het middenveld. "Ik probeer altijd op die manier te spelen en mezelf vast te bijten in mijn directe tegenstander. Vanuit een onderschepping zoek ik dan de aanval."

Wedstrijd gelopen na 4-0

In het eerste deel na de rust was De Graafschap niet opgewassen tegen de aanvalsdrang van Feyenoord, dat toen in iets meer dan een kwartier tijd drie keer scoorde. "Feyenoord is een grote club en kan gewoon heel goed voetballen. Dat hebben ze vlak na rust ook laten zien. Als we de eerste vijftien minuten na rust zonder tegengoal door zouden komen, dan hadden we nog een kans gehad. Nu was het na iets meer dan een uur spelen al 4-0 en dan is de wedstrijd gelopen."

{asset:34058:url}

Reddingen Jurjus

Matusiwa had lovende woorden over voor doelman Hidde Jurjus, die zich onderscheidde met enkele fraaie reddingen. "Hidde heeft fantastisch gekeept en ons echt op de been gehouden. Hij was echt heel goed, vooral in de tweede helft heeft hij mooie reddingen gehad", vervolgde Matusiwa.

"Het is wel wennen"

De in de winterstop van Ajax overgekomen Matusiwa heeft nu vier wedstrijden gespeeld voor De Graafschap en het bevalt hem goed. Matusiwa brengt rust en duelkracht op het middenveld. "Het is wel wennen omdat het anders voetballen is dan bij Ajax, ook omdat ik nu op het hoogste niveau speel. Dat ik die kans krijg vind ik heel mooi, maar ik ben er nog niet. Ik ben tot nu toe wel tevreden over hoe het gaat en ik kan hier nog veel leren en sterker worden."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner