Bijzondere Eredivisie

Er zijn op dit moment meer dan 100.000 kinderen in Nederland die te maken hebben met een beperking. Deze kwetsbare jongeren staan vaak letterlijk en figuurlijk buitenspel. Dit zorgt voor eenzaamheid en gezondheidsklachten. Met de Bijzondere Eredivisie komt daar verandering in. Voortaan kunnen ook voetbaltalentjes met een handicap uitkomen voor een profclub. Hiermee krijgen deze groep jonge kinderen de mogelijkheid om te sporten (op niveau), waarbij plezier centraal staat.

De Bijzondere Eredivisie is een initiatief van de stichting NSGK. Kinderen krijgen de kans om een jaar lang mee te spelen met een Eredivisieclub uit hun regio. De competitie bestaat uit teams van diverse betaalde voetbalorganisaties, waaronder De Graafschap. De elftallen bestaan uit jongens en meisjes vanaf 10 jaar.

Tijdens een seizoen telt de Bijzondere Eredivisie vier wedstrijddagen. De kinderen nemen het tegen elkaar op in een toernooivorm. Tussen september 2019 en mei 2020 vinden er verschillende rondes plaats. Iedere ronde wordt door een van de deelnemende profclubs gehost. Gedurende het seizoen vindt er dus ook een speelronde op Stadion De Vijverberg plaats.


De Bijzondere Eredivisie is vanaf 28 november 2019 te zien in het tv programma FC De Helden dat wekelijks wordt uitgezonden om 22:30 uur door KRO-NCRV op NPO 1.


Speelschema Seizoen 2019-2020


Speelschema-g-team.png