U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Verenigingen gezocht voor 'Kies je Unieke Sport!' 2020


Verenigingen gezocht voor 'Kies je Unieke Sport!' 2020

Na een succesvolle start van het stimuleringsproject 'Kies je Unieke Sport' in 2019 biedt het platform Uniek Sporten Achterhoek in 2020 weer zoveel mogelijk sportcursussen aan voor mensen met een beperking. Vorig jaar hebben 50 sportaanbieders uit de Achterhoek deelgenomen en daar zijn we heel trots op! Ook dit jaar zoekt Achterhoek in Beweging sportaanbieders die één of meerdere sportcursussen aan willen bieden. Want met elkaar willen we meer mensen met een beperking in onze regio aan het sporten krijgen!

Laagdrempelige manier

Sporten is belangrijk. Welke leeftijd, achtergrond, kwaliteiten of beperkingen je ook hebt; met sport zorgen we er samen voor dat iedereen erbij hoort en mee kan doen in onze samenleving. Als Achterhoek in Beweging willen we ons met het platform ‘Uniek Sporten Achterhoek' inzetten voor sport voor Achterhoekers met een beperking. Om hen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met al het sportaanbod dat onze regio rijk is, houden we ook in 2020 wederom het sportstimuleringsproject 'Kies je Unieke Sport'. Sportaanbieders in de Achterhoek kunnen zich tot 21 december 2019 aanmelden via www.achterhoekinbeweging.nl.

Sportstimuleringsproject 'Kies je Unieke Sport'

'Kies je Unieke Sport' betreft een sportcursus van één of meerdere proeftrainingen voor mensen met een beperking, georganiseerd door sportaanbieders in de Achterhoek. Naast de kans om de deelnemers kennis te laten maken met de verschillende sportaanbieders en het sportaanbod, is 'Kies je Unieke Sport' ook bedoeld om de sportparticipatie te verhogen en te stimuleren. Met 'Kies je Unieke Sport' kunnen mensen met een beperking een korte sportcursus volgen. "Een laagdrempelige manier om te ontdekken wat ze leuk vinden", aldus Alexander Tempels, coördinator platform Uniek Sporten Achterhoek.

Deelname sportaanbieders

Sportaanbieders die deel willen nemen, organiseren één of meerdere sportcursussen voor mensen met een beperking. Alexander: "De invulling van de cursus is volledig aan de sportaanbieder. Je kunt de unieke sporters aan laten sluiten bij een bestaande trainingsgroep of een nieuwe beginnersgroep oprichten. Ook bepaal je als sportaanbieder zelf op welke dagen en tijden de trainingen plaatsvinden. De coördinatie, communicatie en promotie van 'Kies je Unieke Sport' ligt in handen van het platform Uniek Sporten Achterhoek. Ook werven wij deelnemers. Zij kunnen zich via ons platform inschrijven vanaf medio januari 2020."

Het verschil met vorig jaar is dat het niet in de maanden maart en april plaatsvindt, maar het gehele jaar 2020. Zo kunnen de deelnemers zelf bepalen wanneer zij willen deelnemen en in eigen tempo kennis maken met de verschillende sportaanbieders en het sportaanbod.

Aanmelden als sportaanbieder via kiesjeuniekesport.nl

Sportaanbieders in de Achterhoek die deel willen nemen aan het sportstimuleringsproject Kies je Unieke Sport, kunnen zich inschrijven via www.achterhoekinbeweging.nl. Voor eventuele vragen kan contact worden opgenomen met Alexander via alexander.tempels@achterhoekinbeweging.nl of bel 06 - 2806 2114.


Overzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Cambuur stadion, Leeuwarden

SC Cambuur
vr
08
mrt.
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner