U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Themabijeenkomst “Grensoverschrijdend gedrag”


Themabijeenkomst “Grensoverschrijdend gedrag”

Tientallen vertegenwoordigers van amateurverenigingen uit de regio kwamen dinsdagavond bijeen voor een voorlichtings- en discussie-avond over misbruik in de sport. De bijeenkomst werd georganiseerd door De Graafschap, de KNVB en de stichting De Stilte Verbroken. De opzet is om samen met de amateurclubs actief aan de slag te gaan met het creëren van een veilig sportklimaat en het voorkomen van grensoverschrijdend gedrag binnen elke vereniging.

De avond op De Vijverberg werd geopend door Renald Majoor. Als twaalfjarige jeugdspeler van Vitesse werd hij slachtoffer van seksueel misbruik. In 2017 trad hij met zijn verhaal naar buiten. Op zeer indringende wijze vertelde Majoor zijn levensverhaal. Zo ging het bijvoorbeeld over zijn vlucht uit Haiti, zijn kennismaking met Nederland en hoe hij uiteindelijk slachtoffer werd van seksueel misbruik.

Majoor heeft stichting 'De Stilte Verbroken' opgericht waarmee hij andere slachtoffers wil ondersteunen. Daarnaast zet de stichting zich in om seksueel misbruik binnen de sport uit te bannen. Een belangrijk onderdeel van het werk van 'De Stilte Verbroken' is bewustwording. Bestuurders, trainers, vrijwilligers, ouders en sporters zelf, zowel in de topsport als op amateurniveau, moeten weten wat er gebeurt binnen hun club, wat de signalen zijn dat er iets mis kan zijn en wat te doen om mogelijk misbruik te voorkomen.

Verhaal gaat verder onder de Tweet


Afgelopen week werd bekend dat het Ministerie VWS zijn strijd tegen misbruik in de sport steunt met een subsidie. Dankzij de subsidie van VWS kan hij nu fulltime aan het werk met zijn stichting. Inmiddels werkt Renald Majoor nauw samen met NOC*NSF en KNVB.

Mark van Berkum, bestuurssecretaris amateurvoetbal van de KNVB, sprak hoe hij samen met de bestuurders van alle amateurclubs in Nederland de strijd wil aangaan met grensoverschrijdend gedrag op en rond de sportvelden.

Verhaal gaat verder onder foto

Website-stilte-verbroken-2.JPG


Namens De Graafschap gaven Mariska Bais (coördinator MVO), Karen Wevers (team talent & onderwijs en jeugdscouting) en Jordy Rondeel (keeper selectie en voormalig keeperstrainer bij de jeugdopleiding) inzicht in de preventieve maatregelen wat de jeugdopleiding neemt op dit thema.

Verhaal gaat verder onder foto

Website-stilte-verbroken-3.JPG


De avond krijgt medio februari 2020 een vervolg waarin de verenigingen verder ingaan op het thema en dit bij de eigen vereniging kunnen implementeren.

Website-stilte-verbroken-1.JPG


Overzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Sportpark 't Elderink, Hengelo (Gld.)

Logo De Graafschap PNG
za
20
jul.
14:00
uur
Al Nasr
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner