U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Ontwikkeling buiten het sportveld: De Graafschap OntwikkelStudio


Ontwikkeling buiten het sportveld: De Graafschap OntwikkelStudio

"Gedurende mijn carrière liep ik er steeds tegenaan dat ik gerichte begeleiding miste om mijn eigen plan en koers goed in te vullen. Sinds twee jaar werk ik nu zeer plezierig samen met de Ontwikkelstudio en heb ik grip gekregen op mijn toekomst," Aldus Hidde Jurjus. De Graafschap is begin dit seizoen met meerdere spelers een project gestart dat zich richt op ontwikkeling buiten het sportveld.

Jefta Bresser, Hoofd Jeugdopleidingen van de Graafschap heeft daar een duidelijke visie over: "De ambitie van De Jeugdopleiding is om spelers door te laten stromen naar het betaalde voetbal. Daarnaast is het opleiden van de mens een belangrijk aspect. Op deze manier ontwikkel je jezelf als sterke persoonlijkheid in de maatschappij en bovendien geloven wij dat ontwikkeling naast het sportveld leidt tot betere prestaties op het sportveld."

Om die reden is De Graafschap een samenwerking aangegaan met De OntwikkelStudio. Een organisatie die topsporters begeleidt buiten het sportveld met een aanpak waarin het maximaliseren van het potentieel van de topsporter centraal staat. Dit seizoen zijn in totaal 9 topsporters van De Graafschap O-16, O-17, O-21 en de Selectie gestart met dit traject. De begeleiding duurt minimaal één seizoen en bestaat uit individuele gesprekken, intervisie en het maken van een Ontwikkelplan. Dat leidt tot eigenaarschap over de eigen ontwikkeling, nieuwe inzichten en perspectieven voor de toekomst.

Vragen die onder meer bij de sporters leven zijn: 'Mijn droom is om profvoetballer te worden, maar hoe ziet mijn plan B eruit?' 'Hoe laat ik mezelf meer gelden op en buiten het sportveld.' 'Hoe kan ik voetbal blijvend combineren met school en welke vervolgopleiding zou ik eventueel willen volgen?

Een bijzonder aspect is dat dit project mogelijk is gemaakt door ZEG Achterhoek (project voor Achterhoekse jongeren), B&P Professionals en De Graafschap. Een unieke samenwerking waarbij Overheid, Bedrijfsleven en Topsport elkaar ontmoeten en versterken.

Michael Ogubai, manager Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij de Graafschap en actief betrokken bij dit project, gunt de spelers dat zij verder kunnen groeien en eigenaar worden van hun eigen ontwikkelproces.

De eerste resultaten bij deze lichting worden positief ervaren. Hoe waardevol zou het zijn als je ontwikkeling buiten het sportveld duurzaam in kan richten?


Overzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Sportpark 't Elderink, Hengelo (Gld.)

Logo De Graafschap PNG
za
20
jul.
14:00
uur
Al Nasr
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner