U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Mini Manna, AgriBioSource en De Graafschap bundelen krachten: sportief uitje voor inwoners in armoede


Mini Manna, AgriBioSource en De Graafschap bundelen krachten: sportief uitje voor inwoners in armoede

Sociale hulpwinkel Mini Manna, Betaald Voetbal De Graafschap en hoofdsponsor AgriBioSource bundelen de krachten en gaan mensen die financieel niet rond kunnen komen, helpen. In het project dat de naam ‘Samen Sportief’ heeft meegekregen, zullen wekelijks kaarten ter beschikking gesteld worden voor de Roodbergen-tribune. Vanaf 25 oktober, de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht, zullen een achttal stoelen beschikbaar worden gesteld aan bezoekers van de sociale hulpwinkel Mini Manna. “Zij hebben inzicht in de problematiek van de mensen en kunnen zo aangeven waar de nood hoog is.”, aldus Sjoerd Hermsen, directeur van AgriBioSource.

Het project wordt in eerste instantie opgezet voor een viertal thuiswedstrijden, maar AgriBioSource sluit zeker niet uit dat het wordt verlengd. De Graafschap stelt voor de deelnemers een goodiebag beschikbaar. AgriBioSource zorgt er daarnaast voor dat er een bedrag aan de Mini Manna beschikbaar word gesteld, zodat deelnemers een aantal weken hun eigen budget niet hoeven aan te spreken om boodschappen te doen. Zo kunnen zij of iets extra’s doen of een keer in de kringloopwinkel wat kopen. Niet alleen inwoners van Doetinchem worden uitgenodigd, dankzij de steun van Bestelrent in Terborg, is er ook een busje beschikbaar om inwoners uit de regio op te halen om een wedstrijd bij te wonen.

Steven Kroon, directeur van de Mini Manna is dolenthousiast.“Toen AgriBioSource met het plan kwam om mensen die een steuntje in de rug nodig hebben, te willen helpen werden wij al direct enthousiast. Wat is het fantastisch om mensen een avondje uit te kunnen aanbieden en wat een impact zal dat hebben op bijvoorbeeld gezinnen. Maar toen bekend werd dat er ook een extra budget beschikbaar gesteld werd voor de deelnemers, werden ook wij even stil. Dat je als commercieel bedrijf zo betrokken kan zijn bij de samenleving is gewoonweg mooi.”

Verhaal gaat verder onder foto

KA_8491.JPG

Sjoerd Hermsen, directeur van AgriBioSource, is al net zo enthousiast over het project; “met het aangaan van de overeenkomst met De Graafschap, hebben wij direct aangegeven het belangrijk te vinden om sociaal maatschappelijk betrokken te zijn. Sponsoring draait niet alleen om geld, maar juist om noaberschap: het samen doen, elkaar helpen.Toen binnen het bedrijf het idee kwam om onze stoelen op de Roodbergentribune ter beschikking te stellen én een stapje meer te doen, kon ik ook niet anders dan enthousiast worden.”

Ook algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp van De Graafschap is trots. “Dit is wat wij graag zien, een maatschappelijk betrokken hoofdsponsor die ook nog eens de samenwerking met partijen in de regio zoekt. Dat zie je niet vaak gebeuren. En dat wij daar een rol in kunnen spelen, maakt het voor ons alleen maar mooier. De Graafschap wil midden in de samenleving staan, dat doen wij met verschillende projecten zoals het tienermoeder project. Daar past dit perfect bij.”Overzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Erve Asito, Almelo

Logo heracles
vr
07
okt.
20:00
uur
Degraafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 10:00 uur – 16:00 uur

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner