U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Het G-team van De Graafschap opent het seizoen in Venlo


Het G-team van De Graafschap opent het seizoen in Venlo

Het G-team van De Graafschap heeft afgelopen zondag de eerste wedstrijden afgewerkt in de Bijzondere Eredivisie. De Doetinchemmers namen het op tegen het G-team van VVV-Venlo en Excelsior.

Met veel enthousiasme en gezonde wedstrijdspanning vertrok het G-team in alle vroegte naar Venlo. Als heuse profs reisden spelers en staf met de officiële spelersbus van De Graafschap. Bij aankomst werden zij opgewacht door familie, vrienden en enkele televisieploegen.

De opening van De Bijzondere Eredivisie werd verricht door Rick Brink, de minister van Gehandicaptenzaken. Na de officiële opening kwamen de spelers onder luid applaus het veld op. De ploegen spelen de wedstrijden op twee halve voetbalvelden, 2 keer een kwartier.

Helaas verloor De Graafschap beide wedstrijden. VVV-Venlo was fysiek te sterk, en tegen Excelsior zijn er kansen genoeg, maar het team verliest uiteindelijk met kleine cijfers. Teleurgesteld verlaten de spelers het veld. De trainer van het G-team, Boudewijn Inja weet snel het negativisme binnen het elftal weg te nemen en relativeert de verloren potjes: ''Jammer dat we hebben verloren, maar we hebben nog zoveel wedstrijden te gaan. In oktober krijgen we weer een nieuwe kans. Uiteindelijk draait het altijd om plezier en dat hebben we absoluut gehad.''

Onlangs brachten supporters een flink bedrag bijeen voor een opgelegde boete. Heel snel werd duidelijk dat de meeropbrengst geschonken moest worden aan De Bijzondere Eredivisie. Een fantastisch gebaar! Namens de supporters overhandigde Mariska Bais, projectcoördinator maatschappelijk van De Graafschap, een bedrag van €500, - aan Henk Willem Laan, directeur van het Gehandicapte Kind.

De Graafschap speelt op 20 oktober de volgende ronde op het Topsportcentrum in Groningen. De tegenstanders zijn FC Groningen, FC Utrecht en Heracles Almelo. De verrichtingen van alle teams zijn vanaf 28 november ook te zien in een zesdelige serie op NPO 1.

IMG_8052.JPG

IMG_E7976.JPG

IMG_E7993.JPG

IMG_E8070.JPG


Overzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Koning Willem II Stadion, Tilburg

Willem II logo
vr
06
okt.
20:00
uur
Logo de graafschap jubileum
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner