U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Gemeente Oost Gelre en De Graafschap Verbindt slaan handen ineen


Gemeente Oost Gelre en De Graafschap Verbindt slaan handen ineen

Stichting De Graafschap Verbindt en de gemeente Ooste Gelre slaan de handen ineen om de komende drie jaar samen inwoners meer te laten bewegen en zo op die manier ook wat te doen aan de eenzaamheid. Afgelopen vrijdag tekende wethouder Bart Porskamp de overeenkomst met de stichting De Graafschap Verbindt.

We kennen De Graafschap als onze regionale prof-voetbalclub. Maar naast het spelen in de nationale competitie zet de club zich al jaren in voor maatschappelijke projecten. Het gaat daarbij om inwoners van de Achterhoek aan te zetten om samen meer te bewegen. Dat is niet alleen goed voor de gezondheid, maar het helpt ook tegen eenzaamheid. En zo zijn er wel meer positieve effecten van sporten te benoemen. Namens de gemeente Oost Gelre tekende wethouder Bart Porskamp afgelopen vrijdag de overeenkomst met de stichting De Graafschap Verbindt om de komende drie jaar die projecten samen op te pakken.

'Geen Achterhoeker aan de zijlijn'

De missie van de stichting is ‘geen Achterhoeker aan de zijlijn’. Stichting De Graafschap Verbindt wil het welzijn en de leefsituatie van inwoners van de Achterhoek bevorderen. Samen met partners zet de stichting maatschappelijke projecten op. Wethouder Bart Porskamp: “Voor de gemeente Oost Gelre is dit een mooie gelegenheid om activiteiten rondom thema’s als gezonder leefstijl en het tegengaan van eenzaamheid concreet te maken.”

Mooie voorbeelden

In 2022 hebben we als gemeente al kennis kunnen maken me projecten van De Graafschap Verbindt. Zo konden inwoners meedoen aan het Voetbalmix toernooi Samen D’ran, de Noabers competitie en oefenwedstrijden voor Walking Footbal, een soort wandelend voetballen. Sport brengt mensen samen, ook op andere manieren. Zo kon je samen voetbalherinneringen ophalen met Veur Altied en was er het Maatschappelijke Dienst Tijd (MDT) project in samenwerking met het Marianum scholengemeenschap.

Gezamenlijke uitvoeringsagenda voor drie kalenderjaren

Op basis van belangrijke en actuele thema’s stellen de twee partners een gezamenlijke uitvoeringsagenda samen. De succesvolle projecten uit 2022 keren terug en worden aangevuld met nieuwe activiteiten. De lokale uitvoeringspartners en het lokaal beweeg- en sportakkoord ‘Heel Oost Gelre Beweegt’ worden betrokken bij de uitvoering.


Overzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Sportpark 't Elderink, Hengelo (Gld.)

Logo De Graafschap PNG
za
20
jul.
14:00
uur
Al Nasr
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner