U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap Verbindt Naobers


De Graafschap Verbindt Naobers

Een initiatief van Stichting De Graafschap Verbindt in samenwerking met Figulus Welzijn

Hoe kun je als stichting opgericht door een betaald voetbalorganisatie bijdragen aan de gezondheid en vitaliteit van de Achterhoekse jeugd? Stichting De Graafschap Verbindt koos voor een samenwerking met Figulus Welzijn. Figulus Welzijn wilde starten met www.vitaalbad.nl, een website met overzicht van alle activiteiten voor inwoners in de gemeente Aalten. De stichting De Graafschap Verbindt had de ambitie om een lokale streetleague te ontwikkelen, met maatschappelijke betekenis. Dus al snel was het initiatief 'De Graafschap Verbindt Naobers' geboren, een naschools programma waarbij jongeren van 10 tot 14 jaar kosteloos deelnemen aan een lokale voetbalcompetitie in combinatie met maatschappelijke activiteiten en het volgen van workshops.

Naobers-klassement

Ieder team kan punten verdienen via de competitie, maar actief meedoen is daarbij belangrijker dan winnen. Daarom krijgen de teams ook punten door een 'klusjes' en 'activiteiten' te vervullen in hun eigen buurt, wijk of dorp, waardoor ze op jonge leeftijd al bijdragen aan de lokale leefbaarheid. En tot slot verdienen ze ook punten door actief mee te doen bij workshops over bijvoorbeeld gezonde voeding, weerbaarheid of duurzaamheid. Leuke 'prijzen' zijn gekoppeld aan het klassement.

Tekst gaat verder onder de video

Start in Dinxperlo en Aalten

Op 7 oktober startte in Dinxperlo de eerste pilot. Meer dan zestig kinderen renden rond in hun eigen De Graafschap-shirt, het plezier spatte er vanaf. Na de herfstvakantie is de beurt aan Aalten. Ook daar is er veel enthousiasme om deel te nemen. Juist in deze tijd vinden we het als stichting bijzonder en waardevol om iets voor onze lokale jeugd te kunnen betekenen en de Achterhoek weer een stukje mooier te maken. We zijn er trots op om dit programma lokaal uit te kunnen voeren. En dit kunnen wij natuurlijk niet alleen, maar dit doen wij samen!

Voor meer informatie over Figulus Welzijn en het aanbod zie: www.vitaalbad.nl. Heeft u vragen over het programma dan kunt u contact opnemen met Michael Ogubai, via: michael.ogubai@degraafschap.nl.

De-Graafschap-Verbindt-Naobers-1.jpg

De-Graafschap-Verbindt-Naobers-2.jpg

De-Graafschap-Verbindt-Naobers-3.jpg

De-Graafschap-Verbindt-Naobers-4.jpg


Overzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Cambuur stadion, Leeuwarden

SC Cambuur
vr
08
mrt.
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner