U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Column: 'Koning'


Column: 'Koning'

Het G-team van De Graafschap heeft afgelopen zondag de eerste wedstrijden afgewerkt in de Bijzondere Eredivisie. Naar aanleiding van deze speelronde schreef Mariska Bais, projectcoördinator maatschappelijk van De Graafschap, het volgende verhaal. Joris, speler in het G-team, speelt hierin een hoofdrol. Veel leesplezier!

In een toespraak bij de opening van de eerste competitiedag in de Bijzondere Eredivisie werd hij de koning van De Graafschap genoemd.

Joris. 14 jaar, speler in het G-team van De Graafschap. Volgens eigen zeggen in te zetten als keeper en spits.

Vandaag is hij keeper. Hoge ballen uittrappen mag niet in deze competitie. Joris is consequent. Elke bal die hij uittrapt gaat hoog en hard. Zijn specialiteit. Waarschuwingen slaat hij in de wind. Spelers en scheidsrechter leggen zich erbij neer. Hij is de koning.

Na een harde botsing ligt hij gevloerd met een tand door zijn lip. Omringd door twee voltallige teams komt hij bij. Laat zich goed bekijken, staat op, schudt zijn hoofd en rent weg. Onder luid applaus van beide ploegen. Hij is de koning.

Terug op de Vijverberg. Joris deelt high fives uit en zegt iedereen gedag. Zijn medespelers gaan naar huis. Joris niet. Hij geeft de chauffeur nog wat nodige instructies en omhelst de staf. De lege spelersbus vertrekt. Uitgezwaaid door Joris.

Hij is de koning.

Koning-Joris.jpg


Overzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

Erve Asito, Almelo

Logo heracles
vr
07
okt.
20:00
uur
Degraafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 10:00 uur – 16:00 uur

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner