U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Achterhoeks Beweeg en Sportakkoord 2020 – 2030 mede door De Graafschap getekend


Achterhoeks Beweeg en Sportakkoord 2020 – 2030 mede door De Graafschap getekend

Of het nu gaat om vitale medewerkers in de Achterhoek, een gezonde jeugd of zelfredzaam oud worden. Iedereen in de Achterhoek moet kunnen meedoen. Dat staat in het ‘Beweeg- en Sportakkoord 2020-2030’ dat gisteren in Den Haag is gepresenteerd en mede door De Graafschap is ondertekend. De twee speerpunten in het Achterhoekse Sportakkoord zijn: ‘Inclusief sporten’ en ‘Excelleren in de Achterhoek’.

In het bijzijn van Minister Bruno Bruins, gedeputeerde van de provincie Gelderland, Jan Markink, en voorzitter van het Achterhoekse wethoudershoudersoverleg, Bert Kuster, zette projectmanager MVO-beleid van De Graafschap, Mariska Bais, namens de club een handtekening onder het akkoord.

Ambities voor verschillende thema’s

De twee speerpunten in het regionale sportakkoord zijn ‘Inclusief Sporten’ en ‘Excelleren in de Achterhoek’. De belangrijkste ambitie voor het ‘Inclusief Sporten’ is dat iedereen in de Achterhoek mee kan doen. De focus ligt hierbij op verschillende thema’s: vitale werknemers, een gezonde jeugd, vitaal ouder worden en uniek sporten voor mensen met een beperking. Onder de noemer‘Excelleren in de Achterhoek’ gaan de partners zich inzetten om de economische positie van de Achterhoek verder versterken door samen met partners te innoveren in de sport. De focus ligt hierbij op het ontwikkelen van open clubs, de begeleiding van sporttalenten en het investeren in topevenementen.

“De Graafschap levert graag een bijdrage. De club speelt een belangrijke rol als het gaat om gezondheid en vitaliteit in de Achterhoek. Wij zijn dan ook verheugd te kunnen deelnemen aan dit project”, aldus algemeen directeur Hans Martijn Ostendorp.


Overzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

ma
17
jun.

uur
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner