Uitslagen: O21 brengt spanning terug

Zeven overwinningen, acht nederlagen en één gelijkspel: dat is de balans nadat alle wedstrijden van dit weekend erop zitten.

O21 brengt spanning terug

De O21 wist zaterdag de laatste strohalm in de strijd om de titel op het hoogste niveau van Nederland te pakken. Het team van trainer Mathijs de Waard won thuis van koploper Almere City FC en verkleint daarmee het gat tot slechts twee punten. Daarbij moet worden gezegd dat Almere City FC nog een inhaalwedstrijd tegoed heeft.

In de eerste helft was het balbezit voor de thuisploeg, maar wisten de gasten er ook met enige regelmaat gevaarlijk uit te komen via de omschakeling. Het verschil werd gemaakt na rust, waar Pim Lukassen en Elie Raterink voor de doelpunten van De Graafschap tekenden.

O13-1 op kampioenskoers

De O13-1 had deze zaterdag al een kans om het kampioenschap in divisie 3 te pakken, maar was daarvoor nog afhankelijk van de nummer twee op de ranglijst, PSV O13-2. Doordat de Eindhovenaren hun wedstrijd wisten te winnen, moesten de jonge Superboeren een mogelijk kampioensfeest nog even uitstellen.

De eigen 2-1 zege op Excelsior Rotterdam zorgde er wel voor dat de O13-1 het vanaf nu in eigen hand heeft. In de laatste vier competitiewedstrijden moet er nog één keer gewonnen worden om de titel veilig te stellen. Volgende week ontvangt de O13-1 FC Volendam op sportpark De Bezelhorst.

Handhaving

In de strijd om handhaving werden er wisselende resultaten genoteerd. De O18 kwam thuis niet verder dan een 1-2 nederlaag tegen FC Den Bosch, terwijl ook de O15-1 in een spectaculaire wedstrijd (4-7) geen drie punten bij kon schrijven. De O16 speelde gelijk tegen Willem II, maar zag ook dat concurrent Alphense Boys een overwinning boekte.

Alle uitslagen

Natuurlijk werden er nog veel meer wedstrijden gespeeld dit weekend. Zo kan er door de O11 en O12 een positief saldo worden genoteerd in hun ontmoetingen met FC Emmen. Bekijk alle uitslagen van het weekend hieronder!