Uitslagen: O15 en O13 na strafschoppen uit het bekertoernooi

Na dit weekend zijn er voorlopig geen jeugdteams meer actief in het bekertoernooi. De O15-1 en O13-1 waren dichtbij, maar trokken beide aan het kortste eind na strafschoppen.

O15-1 strandt in Dordrecht

Het is de ploeg van Armand Mannen zaterdag niet gelukt om de volgende ronde van het bekertoernooi te bereiken. In Dordrecht startte de O15 goed tegen de mede-koploper van Divisie 4, maar had op het einde van de wedstrijd een late gelijkmaker nodig om strafschoppen te mogen schieten. Thuisploeg FC Dordrecht wist ze allemaal te benutten, waardoor de O15 uitgeschakeld is in de beker.

O13-1 geeft overwinning uit handen

O13-1 kende een moeizame eerste helft in Schiedam, waar de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam tijdelijk de thuiswedstrijden afwerkt. De Superboeren zagen de thuisploeg het balbezit hebben, maar wisten desondanks weinig grote kansen weg te geven.

Hoewel de wedstrijd na rust zich steeds vaker in het voordeel van De Graafschap ontwikkelde, was het Sparta dat op voorsprong kwam. De O13 wist de achterstand echter om te buigen en leek met een 2-1 voorsprong vlak voor tijd op de kwartfinale af te stevenen. Een doelpunt van Sparta in de slotfase zorgde er toch nog voor dat er strafschoppen moesten worden genomen, waar de thuisploeg met 4 tegen 3 gescoorde penalty's aan het langste eind trok.