Uitslagen: monsterzege voor O15-1

Een record is het misschien niet, maar het is op z'n minst goed zoeken naar de laatste keer dat een jeugdteam zo ruim wist te winnen in een 11 tegen 11 wedstrijd. O15-1 legde zaterdag Go Ahead Eagles met 13-1 over de knie.

13-1!

Een goed begin is het halve werk, moesten de spelers van trainer Armand Mannen gedacht hebben zaterdag. Al binnen achttien minuten stond er een 3-0 tussenstand op het scorebord, wat tot de rust werd uitgebreid naar een 6-0 voorsprong. Waar men vaak ziet dat in de tweede helft dan het gas er vaak iets afgaat, was daar in Doetinchem zaterdag geen sprake van; de Superboeren konden uitlopen naar een zege van maar liefst 13-1.

Een uitslag die zich na het 0-0 gelijkspel van de vorige keer allerminst liet voorspellen. Door de overwinning heeft de O15-1 de plekken voor handhaving weer in het vizier.

O16 geeft overwinning weg in slotfase

De O16 dacht tot vlak voor het eindsignaal ook drie belangrijke punten bij te kunnen schrijven, maar zag tegenstander FC Twente/Heracles in de blessuretijd toch nog langszij komen. De 1-1 eindstand leverde daarmee twee punten minder op dan waar het team van Sjoerd Voerman misschien wel recht op had.

O13-1 blijft winnen

Terwijl de O15-1 een ruime overwinning boekte, deed de O13-1 een aantal velden verderop hetzelfde. NEC Nijmegen werd met 5-0 verslagen, waarmee het team ongeslagen blijft in Divisie 3. De voorsprong op achtervolger PSV O13-2 betreft zes punten, met nog een wedstrijd tegoed. De O13-2 heeft zich tegen koploper Go Ahead Eagles O13-1 kranig verweerd, maar moest zich met 4-0 gewonnen geven.

Zondag ontving de O13 het Deense FC Nordsjaelland voor een 'oefeninterland', die met 2-3 werd gewonnen door de Denen.

Bekijk alle uitslagen van het weekend hieronder.