Uitslagen: belangrijke overwinningen voor jeugdteams

Meerdere teams konden drie punten bijschrijven na dit weekend. Voor een aantal van deze teams waren deze overwinningen extra belangrijk.

O21 ziet afstand tot koploper groter worden

De O21 ziet de nummer één van de competitie, Almere City FC, uitlopen na dit weekend. Terwijl de ploeg uit Almere opnieuw won, liet De Graafschap in Almelo twee punten liggen tegen FC Twente/Heracles. In Erve Asito zag trainer Mathijs de Waard zijn team voor rust op achterstand komen. Na rust tekende Sisqo Lever voor de gelijkmaker, maar verder dan dat kwam de O21 niet.

Handhaving

In de strijd om handhaving deden zowel de O18 als O16 goede zaken. De O18 won uit bij FC Groningen overtuigend met 0-3, nadat beide teams met een 0-1 ruststand de kleedkamers opzochten. Hiermee behoudt de O18 aansluiting met de veilige zesde plaats; het gat met ADO Den Haag bedraagt nu twee punten.

De O16 wist in Divisie 2 te winnen van directe concurrent Alphense Boys. Door de 2-4 zege wordt er nu een gat van zes punten geslagen met de tegenstander uit Alphen aan Den Rijn, al hebben zij nog wel een wedstrijd meer tegoed.

Feest voor O13

Ondanks dat de O13-1 tegen FC Volendam de eerste nederlaag van de competitie moest incasseren, kon na het laatste fluitsignaal toch het feest losbarsten. De jonge Superboeren konden niet meer worden ingehaald door nummer twee PSV O13-2, waardoor de O13-1 al vier speelronden voor tijd zich kampioen van Divisie 3 mag noemen.

Om de middag compleet te maken, wist de O13-2 in de laatste wedstrijd van de dag met 1-0 te winnen van Willem II. De hoogtepunten zaten aan het begin en het einde van de wedstrijd: de O13-2 kwam al na twee minuten op voorsprong en in de slotfase wist doelman Olan Belgraver een penalty te keren.