U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Sten Kremers debuteert bij Oranje O16: "Kippenvel-moment"


Medio februari brak een prachtig moment aan voor Sten Kremers, doelman van De Graafschap O16. Hij debuteerde in het shirt van de O16-ploeg van het Nederlands Elftal, dat op de laatste speeldag de eindzege van het UEFA Development Tournament pakte door met 3-1 te winnen van Colombia. Samen met Sten blikken we terug op deze onvergetelijke gebeurtenis.

Ervaring en hoger tempo

Nadat Sten in januari al een trainingsstage met Oranje O16 afwerkte, behoorde hij begin deze maand ook tot de selectie die afreisde naar het Portugese Vila Real de Santo António (Algarve). "Ik zag de oproep via de mail en was verrast. Ik had het namelijk niet zien aankomen", legt de keeper uit. "Mijn doel was vooral ervaring opdoen en meekomen met het hogere tempo en niveau waarop getraind wordt."

Toernooiwinnaar

In een sterk deelnemersveld met Duitsland, Portugal en Colombia kroonde het Nederlands elftal voor spelers onder 16 jaar zich tot toernooiwinnaar. Sten stond in de laatste wedstrijd – tegen de Colombianen – onder de lat. "Voorafgaand aan het toernooi had ik niet gerekend op speelminuten; ik ging er eigenlijk 'blanco' in. In de voorbereiding op het duel met Colombia werd ik even apart genomen, waarna de trainer vertelde dat ik zou gaan spelen. Dat was fantastisch, een droom die uitkomt."

"Debuut mooiste moment"

Al met al heeft Sten een uitstekend gevoel overgehouden aan de trip naar Portugal. "In totaal ben ik negen dagen weggeweest, ik heb zes trainingen afgewerkt en dus één wedstrijd gespeeld. Mijn mooiste moment? Dat was natuurlijk mijn debuut. Als je het veld op komt en het Wilhelmus wordt ingezet… Een kippenvel-moment", vervolgt Sten, die een goed beeld heeft van de overige ploegen. "Duitsland heeft – net als Nederland – veel voetballende kwaliteiten, terwijl Colombia het moet hebben van strijd en inzet."

Kampioen met de O16

Met De Graafschap O16 maakt de doelverdediger een sterk seizoen door. Dat team werd tijdens de najaarscompetitie voor de derde keer op rij kampioen en promoveerde naar de landelijke Eredivisie hoog. "We draaien inderdaad een topseizoen. Zowel op als buiten het veld hebben we een heel goed team. Ik hoop dat we die prestaties kunnen de komende maanden kunnen doorzetten."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner