U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Spitsen onder elkaar..


Cas Peters en Mexx Meerdink: allebei spitsen van De Graafschap. De een in de Eredivisie en de ander in de Eredivisie voor teams onder 14 jaar. Tijd voor een ontmoeting tussen beiden zou je zeggen. Dat vonden wij namelijk ook. Mexx had een boekwerk vol met vragen bij zich voor Cas en de leukste vragen, inclusief antwoorden van Cas, zijn hieronder te lezen!

Mexx: Cas, was jij er altijd van overtuigd dat je prof zou gaan worden?

Cas: "Ja, ik was er altijd al mee bezig om profvoetballer te worden. Ik ben begonnen in de jeugd van KVV Losser en ben toen gescout door FC Twente. Uiteindelijk ben in 2004 in de opleiding van FC Twente terecht gekomen en heb hier vanaf mijn elfde gespeeld. Naarmate je verder in de opleiding komt wordt het besef steeds groter dat je ook daadwerkelijk prof kunt worden, maar ik moet zeggen dat ik die gedachte van jongs af aan al heb gehad. Je moet die overtuiging als jeugdspeler ook hebben vind ik."

Mexx: Wat zijn volgens jou de belangrijkste kwaliteiten die een spits moet hebben?

Cas: "Ik denk dat je heel erg doelgericht moet zijn en er alles aan moet doen om goals te maken! Een assist is natuurlijk ook goed, maar niks is mooier dan goals maken. In sommige wedstrijden krijg je weinig kansen en dan is het belangrijk dat je ontzettend doelgericht bent. Je kunt beslissend zijn voor het team door net die ene goal te maken die de wedstrijd beslist en dat is het mooie aan spits zijn. Hard werken voor je goals hoort er natuurlijk ook bij. Veel bewegen en het de verdediging zo lastig mogelijk maken is ook een kwaliteit die een spits moet bezitten."

Mexx: Wat doe je naast de trainingen allemaal om nog beter te worden?

Cas: "Vooral gezond eten en tijdig mijn rust pakken na trainingen en wedstrijden. Na de training blijf ik vaak langer op het veld om samen met de keeper nog wat te oefenen. Dan pak ik een paar ballen en neem ik wat vrije trappen of penalty's. Naast dat het leuk is om te doen is het altijd goed om voor of na de training iets extra's te doen."

Mexx: Wat vind je naast het voetbal nog leuk om te doen?

Cas: "Naast het voetbal doe ik graag dingen met mijn familie en vrienden. Soms speel ik met andere spelers van De Graafschap wel eens fifa bij iemand thuis. Ook kijk ik wel eens films in mijn vrije tijd."

Mexx: Welk werk zou je gedaan hebben als je geen voetballer was geworden? Ga je dit na je carrière misschien nog oppakken? 

Cas: "Daar heb ik eerlijk gezegd nooit echt over nagedacht. Ik denk dat ik bij de politie was gaan werken. Mijn ouders werken namelijk ook bij de politie, dus ik denk dat ik die kant uiteindelijk ook wel opgegaan was. Na mijn carrière wil ik wel iets in de sport blijven doen denk ik. Dat kan binnen de voetballerij zijn als bijvoorbeeld jeugdtrainer, maar het is nu te vroeg om daar uitspraken over te doen. Ik hoop namelijk nog lang actief te zijn als voetballer, haha!"

Mexx: Wie was vroeger jouw idool? En waarom?

Cas: "Mijn idool was altijd Fernando Torres in zijn periode bij Liverpool. Zijn spel is de laatste jaren een stuk minder geworden, maar in zijn goede jaren was hij snel, sterk en scoorde heel veel goals."

Mexx: Onder wie hoop jij ooit nog te mogen trainen?

Cas: "Dat is Jose Mourinho. Iedere speler die met hem werkt is ontzettend positief over hem. Zijn tegenstanders vinden hem maar niks, omdat hij arrogant overkomt. Wanneer je kijkt naar de prijzen die deze man al gewonnen heeft is dit echt bewonderenswaardig te noemen. Ik wil niet zeggen dat prijzen alles zeggen over de kwaliteit van een trainer, maar het zegt toch wel iets. Je wint bijvoorbeeld niet zomaar met FC Porto de Champions League."

Mexx: Wat was je eerste gedachte toen jij werd benaderd om voor De Graafschap te mogen spelen?

Cas: "Ik heb De Graafschap altijd al een mooie club gevonden en na het eerste gesprek was ik ook gelijk enthousiast over de club. De eerste gedachte was dus goed en die is niet veranderd. Het is een club met geweldige supporters en een mooi stadion en dit zijn voor mij wel belangrijke dingen."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De oude meerdijk, Emmen

FC Emmen
vr
10
mei
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner