U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Wedstrijdverslagen week 47


Onderstaand treft u alle wedstrijdverslagen van de in week 47 gespeelde wedstrijden. Alle teams binnen De Graafschap Pincvision Voetbalacademie zijn dit weekend wederom in actie gekomen, in zowel thuis- als uitwedstrijden. Bent u benieuwd naar de resultaten van de verschillende elftallen? Lees dan snel de wedstrijdverslagen!

De Graafschap onder 9 kampioen!

Vandaag stond de kampioenswedstrijd voor De Graafschap O9 op het programma. Met veel ouders, jeugdtrainers en De Graafschap trainer Jan Vreman langs de kant werd er om 08.30 uur afgetrapt tegen AZSV O9.

De Graafschap begon onrustig aan de wedstrijd waardoor er veel dingen mis gingen. Toch was er meer balbezit en werden er een aantal kansen gecreëerd. Ook AZSV kreeg een aantal mogelijkheden, maar scoorde gelukkig voor De Graafschap niet. Het duurde tot de 10e minuut voordat De Graafschap de 0-1 aantekende. Het was Steve Miggelbrink die de bal nog licht toucheerde waardoor de bal in de goal belandde. Een paar minuten later werd het 0-2 door een goal van Mats Roelofs. Met deze stand werd er afgefloten voor de rust door de goed fluitende scheidsrechter.

In de tweede helt was het spel van De Graafschap een stuk beter. Er werden meer acties gemaakt en wat sneller overgespeeld, waardoor er veel ruimte ontstond op het veld. Het duurde niet lang voordat de 0-3 viel. Helaas voor AZSV was dit een eigen goal. In de 25e minuut maakte Aron van den Beuken met een mooie kopbal de 0-4 en even later ook de 0-5. In de laatste 10 minuten werden er stuk voor stuk mooie goals gemaakt door Melle de Wolf, Nando Groothuis, Steve Miggelbrink en Orion Nettl. Hierdoor kwam er uiteindelijk een mooie 0-9 overwinning op het scoreboard te staan, maar verdiende AZSV het eigenlijk ook nog om te scoren. Na het fluitsignaal was het groot feest voor de jongens van De Graafschap en werd dit gevierd met bloemen, medailles en een taart! Tijdens de rust van De Graafschap – FC Groningen zijn de jongens gehuldigd en mochten ze een ereronde maken! Een prachtige ervaring voor De Graafschap onder 9.

Reactie van trainer Nino Braam:

“Vandaag was het een spannende dag voor de jongens en dat zag je wel terug in de 1e helft. Gelukkig speelde we de tweede helft een stuk beter en heb ik de dingen gezien die ik graag wil zien. Veel acties maken, snel de bal afpakken en goed kijken of je kan spelen. Na het eindsignaal was het natuurlijk feest en dat hebben de jongens ook dik verdiend. Als laatst complimenten voor de mensen van AZSV die heel flexibel waren zodat er een klein feestje in de kantine kon worden gehouden!”

{asset:14365:url}

De Graafschap onder 10 succesvol op BVO E-Top toernooi

Afgelopen zondag speelde De Graafschap O10 een E-Top toernooi in Leeuwarden. Deelnemers aan dit toernooi waren: Cambuur Leeuwarden, PEC Zwolle, FC Groningen en De Graafschap. Op een half veld werd er 7 tegen 7 gespeeld en wedstrijden van twee keer 10 minuten.

Vooraf werd er besproken hoe er gevoetbald zou gaan worden. Het aansluiten en terugsluiten zou een belangrijk aandachtspunt gaan worden dit toernooi. Daarnaast speelden de ploegen dit toernooi op een smal, lang veld en was de vraag hoe de keepers hiermee om zouden gaan. Zelf gaven de keepers aan dat ze wat verder uit hun doel moesten keepen. Dit was iets wat de keepers niet gewend waren, omdat ze tijdens de Twin Games op een kleiner veld voetballen.

Team A van De Graafschap verloor uiteindelijk twee wedstrijden, speelde er twee gelijk en won één wedstrijd. Team B wist alle wedstrijden om te zetten in winst. Zowel De Graafschap A als B waren alle wedstrijden beter dan de tegenstander. Helaas maakten de spelers niet altijd de goede keuzes voor het doel, waardoor er te veel kansen gemist werden en team A hierdoor de wedstrijden niet in winst wist om te zetten.

Reactie van trainer Wouter Stronks:

"Doordat we in staat waren om onder de druk uit te voetballen, door middel van individuele acties, creëerden we veel overtalsituaties. Het uitspelen van deze overtalsituaties en het afmaken van de kansen moeten we nog verbeteren. Ook verdienen de jongens een compliment voor het aan- en terugsluiten. Dit hielden ze het gehele toernooi vol, waardoor de tegenstander vaak moeite had om er voetballend uit te komen. Ik vond daarnaast dat de keepers goed meededen met het spel. De ballen die over de verdediging heen vlogen waren vaak een prooi voor de keepers omdat ze goed meededen met het spel. Ze wisten hierdoor veel kansen onschadelijk te maken. Ik heb genoten van het plezier van de jongens het gehele toernooi, zowel in het veld als ook daar buiten. Al met al een geslaagde dag!"

De Graafschap onder 12 speelt leerzame wedstrijd in Alkmaar

Afgelopen zaterdag speelde De Graafschap onder 12 in Alkmaar 11 tegen 11 tegen de leeftijdsgenoten van AZ. Ditmaal geen Twin Games voor de mannen van trainer Alparslan Kirboga, maar een wedstrijd op een groot veld. De Graafschap O12 trof vanmiddag een tegenstander van het allerhoogste niveau in AZ. 

Duidelijk was dat De Graafschap veel moeite had met een tegenstander op dit niveau. Met name in de tweede helft was het team erg slordig in balbezit. De balcirculatie op hoger tempo was nog niet besteedt aan De Graafschap en AZ profiteerde hier optimaal van. Een zeer leerzame wedstrijd voor de Superboeren, waarin de verdedigende doelstellingen volgens trainer Kirboga niet goed werden uitgevoerd. Opvallend was wel dat enkele spelers zich na individuele fouten uitstekend herstelden. Al met al kon De Graafschap het AZ niet lastig maken en werd er te weinig weerstand geboden. Het team zal hard moeten trainen om uiteindelijk een hoger niveau aan te kunnen tikken.

Reactie van trainer Alparslan Kirboga:

"We troffen deze wedstrijd een hele sterke tegenstander. We moeten verdedigend meer van onszelf eisen en hierin een hoger niveau nastreven om ook aan tegenstanders van dit formaat goede tegenstand te kunnen bieden."

De Graafschap onder 14 onderuit in Zwolle

De Graafschap O14 speelde afgelopen zaterdag een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van PEC Zwolle. In een wedstrijd die verdeeld werd in drie blokken van 25 minuten werd er met 6-2 verloren. 

Door een aantal mooie aanvallen van een goed spelend PEC Zwolle kwamen de Superboeren in het eerste blok op een 2-0 achterstand. In het tweede blok vocht De Graafschap zich terug in de wedstrijd, onder leiding van Twan Boekhorst. Door goals van Milan Beumer en Romeo Noteboom werd het 2-2. Het werd echter 3-2 voor PEC Zwolle nadat de scheidsrechter vergat te fluiten voor een overtreding op Cas Radstake rond de middenlijn. Het derde blok begon slecht voor De Graafschap. Na een zeer mooie aanval van Zwolle, waar De Graafschap net overal een stapje te laat was, werd het 4-2. Door miscommunicatie en het vergeten te dekken met een corner werd het uiteindelijk 6-2. Onnodig om het verschil zo groot te laten worden.

Volgende week staat de competitiewedstrijd tegen Ajax op de planning. Daar kijkt iedereen reikhalzend naar uit en het team wil zich van zijn beste kant te laten zien.

De Graafschap onder 15 verliest in blessuretijd van PEC Zwolle

Afgelopen zaterdag stond er voor De Graafschap onder 15 wederom een mooie wedstrijd op het programma. In het IJsseldelta Stadion speelde het team van trainer Rudi Vonk tegen PEC Zwolle O15. Na de overwinning in de vriendschappelijke wedstrijd tegen VVV Venlo, was het afgelopen zaterdag weer tijd voor een competitiewedstrijd.

De start van de wedstrijd maakte duidelijk dat er twee teams op het veld stonden die beide voor de overwinning gingen spelen. Beide teams toonde aanvallende intenties, hetgeen zorgde voor een open wedstrijd. Al na 15 minuten moest De Graafschap door zonder verdediger Mark te Kulve. Hij moest noodgedwongen geblesseerd naar de kant, nadat er een grove overtreding op hem werd begaan. De Graafschap kwam echter wel op voorsprong in Zwolle. Na een pass van Hamza Abkadri was het Harry Bakker die deze bal als een echte spits afrondde. Meteen daarna kwam PEC Zwolle langszij, na een verkeerde keuze in de Achterhoekse verdediging, 1-1. De Graafschap had in de eerste helft wat moeite met de diepe middenvelders van PEC. Desondanks werden er niet veel grote kansen gecreëerd door de thuisclub.

De tweede helft was wederom spannend. PEC maakte 2-1, omdat de Graafschap in de laatste linie niet dicht genoeg bij elkaar stond en de aanvaller van PEC daar tussendoor kon lopen. Even later maakte wederom Harry Bakker een doelpunt en dat betekende 2-2. Het bleef spannend tot aan het einde. Met name Mart Zwiers kreeg een dot van een kans die hij helaas niet kon verzilveren.

Na 70 minuten stond er 2-2 op het scorebord en leek de wedstrijd in een gelijkspel te eindigen. Toch bleek dit niet het geval. PEC mocht ingooien op een totaal verkeerde plek (10 meter verder dan waar de bal uit was gegaan) en kon een aanvaller vrij richting het doel zetten. Deze aanvaller profiteerde optimaal van de buitenkans en maakte de 3-2 in het voordeel van de thuisclub. Na protest bleef de scheidsrechter bij zijn besluit en bleef het dus ook 3-2. Twee minuten later werd een cornerbal ingekopt en was de eindstand ineens 4-2. De Graafschap voelde zich bestolen en de spelers dropen teleurgesteld en gefrustreerd het veld af. De eerste nederlaag voor De Graafschap O15 in de competitie is hiermee een feit.

De Graafschap onder 17 plaatst zich niet voor Eerste Divisie Hoog

De Graafschap O17 zal na de winterstop moeten strijden om lijfsbehoud in de Eerste Divisie. Deze constatering kan worden gemaakt na een tweetal nederlagen op rij tegen respectievelijk Excelsior Rotterdam en afgelopen zaterdag tegen PEC Zwolle. Na deze nederlagen is een plaats bij de eerste vier ploegen in de competitie niet meer mogelijk en zal het team van trainer Robert Franssen zich moeten gaan opmaken voor de najaarscompetitie Eerste Divisie Laag.

Vorige week wist Excelsior in een redelijk gelijk opgaande wedstrijd drie minuten voor tijd de winnende treffer te maken en zo met 2-1 te winnen van De Graafschap. Afgelopen zaterdag werden de Superboeren na een 0-0 ruststand in de tweede helft gedeclasseerd door PEC Zwolle en verloren ze met 0-5.

De twee resterende competitiewedstrijden zal De Graafschap O17 er alles aan moeten doen om een zo hoog mogelijke eindklassering te behalen en de competitie op een positieve wijze af te sluiten.

{asset:14364:url}

De Graafschap onder 19 wint ondanks zwakke wedstrijd

Afgelopen zaterdag speelde De Graafschap O19 de inhaalwedstrijd tegen Hollandia uit Hoorn. De wedstrijd werd gespeeld op het prachtige kunstgrasveld van SC EDS te Ellecom. Prachtig om te zien dat men daar de Superboeren ook een warm hart toedraagt.

De Graafschap kende een fantastische start, want binnen de minuut volleerde Marlon Versteeg de ploeg op 1-0 uit een prachtige voorzet van Delano Burgzorg. De staf ging er eens goed voor zitten en hoopte op een mooie wedstrijd. Helaas bleek niets minder waar, want de ploeg verviel in veel balverlies en domme overtredingen en hielp zo Hollandia in de wedstrijd. Veel kansen werden er niet meer gecreërd en beide ploegen gingen met de stand van 1-0 de rust in.

Na de rust was Hollandia de betere ploeg. Met fysiek en opportunistisch spel werd De Graafschap teruggedrongen op eigen helft. Pepijn Teloh voorkwam meerdere malen de 1-1. Uit een van de spaarzame aanvallen van De Graafschap maakte Danny Bosch ietwat gelukkig de 2-0. Einde wedstrijd zou je zeggen, maar De Graafschap verviel weer in zijn oude spel en kreeg door een domme overtreding een penalty tegen. Pepijn Teloh stopte hem, maar de rebound betekende alsnog de 2-1. Hollandia zette wederom aan en kreeg een penalty na een handsbal. Pepijn Teloh showde wederom zijn klasse en stopte hem opnieuw, geweldig! Uiteindelijk besliste Marlon Versteeg met een gave goal de wedstrijd, 3-1.

Een hele matige wedstrijd van De Graafschap O19, met een hoofdrol voor Pepijn Teloh. Laat het een wake-up call zijn voor de laatste wedstrijden voor de winterstop.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner