U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Sport en Voeding als onderdeel van topsportprogramma (video)


Tegenwoordig is het voornaamste doel voor een voetballer om zo vroeg mogelijk te beginnen met het leveren van een optimale prestatie. Het uitbalanceren van een evenwichtig voedingspatroon kan deze groep sporters helpen bij het behalen van hun sportieve doelen. Een jonge voetballer heeft niet alleen te maken met voetballen, herstellen en het verbeteren van zijn prestaties maar ook met de groei en ontwikkeling van zijn lichaam. Binnen de Graafschap Pincvision Voetbalacademie wordt er binnen het topsportprogramma uitgebreid aandacht besteed aan dit thema.

We willen bij de doelgroep bewustwording creëren over het onderwerp en de jonge talenten handvaten meegeven om hier in het dagelijks leven mee aan de slag te gaan. In samenwerking met Topsport Gelderland en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (Expert Group Sports & Exercise Nutrition) wordt per seizoen de leerlijn Sport & Voeding ingezet. In onderstaande video treft u een workshop voeding van De Graafschap onder 15 en is te zien hoe deze workshop in zijn werk gaat.

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/ZyBJkcHUbiw

De leerlijn bestaat uit twee niveaus en wordt aangeboden aan de lichtingen voor spelers onder 14, onder 15, onder 16 en (gast)ouders. Onderstaand treft u meer informatie over de verschillende niveaus en workshops.

Spelers O14: niveau 1

Workshop 1: Waarom voeding?

Workshop 2: Wat weten we al over voeding?

Workshop 3: Rondleiding supermarkt ‘Tour du supermarkt’

Spelers O15: niveau 2

Workshop 1: Herstelrapport

Workshop 2: Eetdagboek

Spelers O16: borging

Voor deze groep staat een bijeenkomst met de sportdiëtist om te evalueren en eventueel nieuwe doelen te stellen. Alles wat wij hierin doen gebeurd in het net van zelfregulatie. De focus binnen deze begeleiding ligt bij de eigen verantwoordelijkheid van het talent om het maximale uit zichzelf te willen halen.

(Gast)ouders

De (gast)ouders geven we via workshops kennis en leren vaardigheden voor een optimale ontwikkeling van het jonge voetbaltalent. De ouders ontvangen daarbij ook workshops in twee niveaus. 

Daarnaast is ook Gregory Hirschfeld elke dinsdagmiddag van 15:00 tot 18:00 is aanwezig op de Bezelhorst om de jeugdspelers en of (gast)ouders van de Graafschap voetbalacademie te voorzien van individueel advies op het gebied van voeding. Het is een mooie kans voor zowel de speler als de ouder om advies te vragen over sportvoeding, timing, eetmomenten ect. Voor meer informatie kunt u terecht bij Gregory Hirschfeld of een mail sturen naar Geeke Barmentloo, via: Geeke.Barmentloo@degraafschap.nl.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner