U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap onder 10 - Vitesse onder 10


Afgelopen woensdag speelde De Graafschap O10 een competitiewedstrijd (Twin Games) tegen Vitesse O10. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er met de spelers besproken dat er bij balbezit op een hoog tempo naar de ruimte gedribbeld moest worden, om vanuit daar een actie te maken. Daarnaast zouden de spelers, wanneer Vitesse de bal had, zo snel mogelijk proberen om het veld klein te maken en vanuit daar de bal te veroveren.

Gedurende de wedstrijd liet Vitesse zien dat zij beter waren in de passing en in de aannames. De Graafschap was echter beter in het uitspelen van de tegenstander door middel van individuele acties. Er ontstond een open wedstrijd met veel doelpunten en goed positiespel van beide kanten. De Graafschap zette bij balverlies Vitesse goed onder druk en maakte het veld klein. Dit zorgde ervoor dat Vitesse het lastig had de vrije ruimte te vinden.

Een verbeterpunt voor het team van trainer Wouter Stronks was afgelopen woensdag het vrijlopen. Hierdoor konden de keepers vaak geen oplossing vinden en wist Vitesse veel doelpunten te maken. In de komende wedstrijden zal De Graafschap dus sneller vrij moeten lopen om de keepers een afspeelmogelijkheid te kunnen geven. 

Al met al een leerzame wedstrijd voor De Graafschap O10, waarin de wedstrijden op een hoog tempo werden gespeeld tegen een goede tegenstander. Vitesse was doelgerichter en wist effectiever met de kansen om te gaan waardoor zij uiteindelijk, na acht wedstrijden, wisten te winnen met 23-36.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
03
mei
20:00
uur
Jong FC Utrecht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner