Ted van de Pavert: “Een droomscenario”

Ted van de Pavert werd vrijdagavond de held van De Vijverberg. Zijn kopbal in de 78e minuut zorgde voor één en al vreugde op de tribunes. Door de 1-0 overwinning op Go Ahead Eagles verschafte De Graafschap zich een goede uitgangspositie voor de uitwedstrijd in Deventer.

"Moeite met Go Ahead"

Matchwinner Van de Pavert kreeg in de eerste helft nog een elleboogstoot van Plet te verwerken. Even leek het er niet goed uit te zien. Een brancard kwam op het veld. Het viel gelukkig allemaal mee. "Ik moest gehecht worden. We namen daarvoor bewust even de tijd op het veld, zodat ik later weer verder kon." De Graafschap had in de eerst helft weinig in te brengen, behoudens een vrije trap van Karim Tarfi, die gekeerd werd door doelman Cummins. "We hadden in fases van de wedstrijd gewoon moeite met het spel van Go Ahead. We werden door hun teruggedrukt."

"Fantastisch moment"

Een kwartier na rust leek De Graafschap meer grip op de wedstrijd te krijgen. Jan Vreman bracht Jerry van Ewijk en Dean Koolhof in de ploeg en De Graafschap stichtte steeds meer gevaar. Uiteindelijk kopte van de Pavert in de 78e minuut de 1-0 tegen de touwen. De Vijverberg ontplofte. "Een fantastisch moment. Dit was echt een droomscenario. Als je ziet hoeveel mensen op deze wedstrijd zijn afgekomen, fantastisch." Van de Pavert begrijpt dat deze overwinning het nodige losmaakt. "Echt iedereen had dit nodig: spelers, staf en de supporters."

De Graafschap tankt vertrouwen

De verdediger roemt vooral de teamprestatie na deze belangrijke stap. "We zijn met z’n allen hard blijven werken." Na de 1-0 had het team van Vreman nog kansen op de 2-0. Helaas bleef het bij 1-0 en zal De Graafschap maandag met vertrouwen richting Deventer afreizen. "We zullen er alles aan doen. De druk ligt bij Go Ahead."