Strijdend tiental De Graafschap speelt gelijk tegen NEC

De Graafschap heeft een 1-1 gelijkspel behaald tegen NEC Nijmegen. De manschappen van trainer Jan Vreman stonden lang op een 1-0 voorsprong - en een helft met een man minder na rood voor Karim Tarfi. Andrew Driver scoorde voor De Graafschap, Marcel Ritzmaier voor NEC.

Fraaie volley Driver

Ook op carnavalszondag kwamen veel Superboeren naar stadion De Vijverberg om De Graafschap aan de derde thuiszege op rij te helpen. De ongeslagen 'thuisstatus' in 2016 kwam voor rust niet veel in gevaar na de fraaie openingstreffer van Andrew Driver. Hij volleerde knap raak na een scherpe counter via Bryan Smeets, Cas Peters en Tolghan Cicek. Laatstgenoemde leverde de assist: 1-0. Vlak daarvoor hield Hidde Jurjus zijn doel knap schoon met spectaculaire reddingen op pogingen van Wojciech Golla.

1-0 ruststand

NEC had in de eerste helft weliswaar een optisch overwicht, maar kwam voetballend niet echt tot uitgespeelde kansen. De ploeg van Ernest Faber had standaardsituaties nodig om tot kansen te komen. Alleen Anthony Limbombe zorgde met een knal voor een noemenswaardig moment. Daarna bleef De Graafschap overeind en kwam de ploeg van Vreman zelfs bijna op 2-0. Todd Kane werkte een voorzet van Cas Peters bijna in eigen doel. Even later kon NEC-doelman Brad Jones een rollertje van Peters oprapen.

{asset:15409:url}

Rood voor Tarfi

In de beginfase van de tweede helft gebeurde er van alles. Vincent Vermeij had De Graafschap tot twee keer toe aan een ruimere voorsprong kunnen helpen. 22 seconden na rust schoot hij hard op Jones en in de rebound knikte Vermeij in het zijnet. Kort daarna kreeg Karim Tarfi wegens een tackle op invaller Christian Santos direct rood, waardoor De Graafschap 44 minuten met tien man moest knokken en dat deed het ook. NEC probeerde snel de 1-1 te maken en was dichtbij via Limbombe, die de paal raakte. Santos mikte naast. Halverwege de tweede helft ging Kane hard en met de noppen vooruit door op Ted van de Pavert, maar hij kreeg slechts geel.

Ongeslagen status in 2016

Tot ruim tien minuten voor tijd hield De Graafschap stand tegen NEC, dat weinig creëerde. Toch kwamen de Nijmegenaren langszij. Navarone Foor zette na terugleggen van Santos door, vond Jurjus, maar werd geholpen door Ritzmaier, die het laatste tikje gaf: 1-1. Limbombe had in de 83e minuut ook de 1-2 op de voet, maar miste een grote kans. De Graafschap bleef zo in leven en het duel kon nog alle kanten op, want Driver schoot aan de andere kant net over. Vlak voor het eindsignaal moest Jurjus nog een bal van Limbombe pakken. Het bleef zo bij 1-1, De Graafschap heeft flink gestreden en is in 2016 thuis nog ongeslagen.

{asset:15410:url}

De Graafschap - NEC Nijmegen 1-1

Arbiter Allard Lindhout | Toeschouwers: 10.123

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Andrew Driver (11’), 1-1 Marcel Ritzmaier (78’)

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Bart Straalman, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Tolgahan Çiçek; Karim Tarfi, Mark Diemers (80' Lion Kaak), Bryan Smeets (75’ Kristopher Vida), Andrew Driver; Vincent Vermeij en Cas Peters (65’ Nathaniel Will).

Opstelling NEC Nijmegen: Brad Jones; Todd Kane, Wojciech Golla, Dario Dumic, Lucas Woudenberg (64’ Marcel Ritzmaier); Janio Bikel (46’ Christian Santos), Navarone Foor, Gregor Breinburg; Mohamed Rayhi (5’ Marcel Appiah), Mihai Roman, Anthony Limbombe.