U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


NowOnline webdesign Man of the Match Piotr Parzyszek: "We hebben karakter getoond"


NowOnline webdesign Man of the Match Piotr Parzyszek: "We hebben karakter getoond"

Het duel tussen De Graafschap en Telstar was in meerdere opzichten bijzonder. Rondom de wedstrijd vond het eerbetoon voor de overleden supporter Bas plaats, dat indruk maakte op de spelersgroep. De Superboeren wonnen dankzij twee doelpunten van Piotr Parzyszek met 2-1: de tweede thuisoverwinning op een rij én de eerste keer dat een achterstand wordt omgebogen.

'Twee kansen, twee goals'

De Graafschap kwam kort voor rust met 0-1 achter, maar rechtte in de tweede helft de rug. "Kort voor de gelijkmaker schoten we twee vrije trappen fantastisch in; het schot van Robert (Klaasen) werd uit de kruising getikt en Mark (Diemers) raakte met zijn vrije trap de paal", keek Parzyszek terug. "De strafschop hielp ons om in de wedstrijd te komen. Daarna had ik het gevoel dat het goed zou komen. De 2-1 valt goed, waarbij ik op de goede plek stond. Eigenlijk heb ik maar twee kansen gehad, die allebei een goed opleverden. Dat is belangrijk."

Karakter getoond na rust

De ploeg van trainer Henk de Jong liet na rust zien dat met veel strijd en inzet een goed resultaat mogelijk is. "We waren dit seizoen nog enkele wedstrijd teruggekomen van een achterstand. De tweede helft tegen Telstar moet leidend zijn voor de rest van het seizoen", gaf Parzyszek aan. "We hebben karakter getoond, duels gewonnen, laten zien dat we mentaal sterk kunnen zijn en als echte mannenkunnen spelen."

"Gewonnen voor Bas"

Na de wedstrijd werd de overwinning samen met de supporters gevierd, waarbij er - net als voor het duel - een indrukwekkend eerbetoon voor de overleden supporter Bas plaatsvond. "Ik heb Bas persoonlijk gekend en samen met hem op school gezeten", aldus Parzyszek. "Ook van een aantal bevriende supporters had ik over het eerbetoon gehoord. Dat brengt een extra beladen sfeer met zich mee. Het belangrijkste is dat we voor Bas de wedstrijd hebben gewonnen. Na de wedstrijd was het feest extra fijn, omdat we voor hem de punten pakken."

NowOnline webdesign Man of the Match-klassement

Piotr Parzyszek is tegen Telstar uitgeroepen tot NowOnline webdesign Man of the Match en mag negen punten bijschrijven. Mark Diemers speelde ook een sterke wedstrijd en krijgt - net als tegen SC Cambuur - zes punten. De laatste drie punten gaan naar Jan Lammers, die het verdedigend goed voor elkaar had.

1.Jan Lammers33 punten
2.Mark Diemers21 punten
3.Filip Bednarek18 punten
Piotr Parzyszek
5.Elvio van Overbeek
15 punten
6.Dean Koolhof
9 punten

Onze twaalfde man

Lion Kaak

Alexander Bannink (verhuurd) 
10.Tolgahan Cicek3 punten

Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
03
mei
20:00
uur
Jong FC Utrecht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner