U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Kevin van Diermen: "Fantastisch gebaar naar Bas en zijn familie toe" (video)


Kevin van Diermen: "Fantastisch gebaar naar Bas en zijn familie toe" (video)

De zege op Telstar is er voor Kevin van Diermen één om niet snel te vergeten. Voor de in de winterstop gecontracteerde verdediger was het namelijk zijn eerste overwinning als speler van De Graafschap. Op een sfeervolle Vijverberg werd in de tweede helft een 0-1 achterstand bij rust goed gemaakt: 2-1.

"Verplicht om revanche te nemen"

"Dit voelt erg lekker. Bij mijn debuut tegen VVV-Venlo (4-1 verlies, red.) ging het erg moeilijk en dat was heel teleurstellend. Daarna boekten we een mooie 3-0 thuiszege op SC Cambuur, maar toen was ik geschorst. Tegen FC Emmen (2-0 verlies, red.) ging het weer mis, terwijl dat niet echt nodig was gezien ons spel. We vonden dan ook dat we het aan ons publiek verplicht waren om thuis revanche te nemen tegen Telstar. Gelukkig is dat gelukt", vertelde Van Diermen na afloop.

Moeizaam begin

De Graafschap had het in de eerste fase van het duel wel moeilijk met Telstar. "De eerste helft was inderdaad moeizaam. We gaven niet veel weg en eigenlijk wordt één kansje die we weggeven fataal. Na die 0-1 vlak voor de rust loop je achter de feiten aan, maar we lieten onze kop niet hangen. De teamspirit is prima op dit moment", vervolgde Van Diermen. 

"De trainer gaf in de rust aan dat we volle bak naar voren moesten spelen in de tweede helft. We begonnen in de tweede helft direct druk te zetten en het hielp ook mee dat we richting de harde kern speelden. De intentie was goed en dat heeft geresulteerd in een zwaarbevochten zege. Het huidige systeem met vijf verdedigers lijkt heel defensief, maar het kan ook juist heel aanvallend zijn. Dat lieten we wel zien na de rust. Het systeem functioneert steeds beter en elke week maken we stappen."

"Indrukwekkend eerbetoon aan Bas"

Het duel stond ook in het teken van het afscheid van de overleden supporter Bas. Op de Spinnekop was onder meer een spandoek van Bas te zien en na het duel kregen diverse spelers shirts van fans met de tekst 'Bas, rust zacht. Spin Side, Vakkie 18'. "Het was indrukwekkend, gewoon heel mooi. Dit eerbetoon zegt veel over hoe goed hij lag bij veel mensen. Ik vond het echt een fantastisch gebaar naar Bas en naar zijn familie en vrienden toe. De gehele wedstrijd was de sfeer geweldig en dan is het prachtig dat we de supporters wat terug kunnen geven door drie punten te pakken. Hier doen we het onder andere voor", aldus Van Diermen, met het shirt van Bas aan, in de catacomben van De Vijverberg.

Om deze content te tonen moeten we cookies plaatsen. of bekijk het op www.youtube.com/embed/Bg-eKwI0RAA

14-AE6Z0152.JPG


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner