U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Jong De Graafschap verliest oefenwedstrijd van FC Oss


Jong De Graafschap heeft dinsdagmiddag de oefenwedstrijd van FC Oss verloren. Op het kunstgrasveld van GWVV in Varsselder gingen de beloften met 1-2 onderuit. Trainer Richard Roelofsen greep het duel aan om diverse spelers minuten te geven, waaronder Jasper Heusinkveld, Alexander Bannink en de testspelers Emilio Prieto en Solace Uyi-Olaye.

"Kort na de aftrap, na vijf minuten spelen, kwam FC Oss via een strafschop op 0-1. Vanaf dat moment zijn we gaan voetballen en waren we de bovenliggende partij", zo analyseerde Roelofsen. "We creëerden veel mogelijkheden en hadden meer balbezit, maar wisten de kansen niet te benutten. In de rust heb ik aangegeven om meer via de zijkanten te spelen. Ik vond dat we in de tweede helft te nadrukkelijk op zoek gingen naar de gelijkmaker." Uit een omschakelmoment scoorde Aleksandar Jankovic de 1-1, waarna de beloften een penalty kregen. Die werd vervolgens gemist door Alexander Bannink. "Zeven minuten voor tijd, toen wij te makkelijk balverlies hadden, scoorde Oss de tweede treffer en werd de wedstrijd beslist."

Roelofsen bracht 'een aardig team' op de been, onder meer met doelman Jasper Heusinkveld en middenvelder Alexander Bannink. Beide spelers waren langdurig geblesseerd. "Jasper heeft een uur meegespeeld, Alexander deed een volledige wedstrijd mee. Komende week gaan we kijken wie we tegen Jong Brabant United (9 mei) laten spelen. We willen alle spelers van het eerste elftal klaarstomen voor de Jupiler Play-Offs en zorgen dat iedereen fit is."

Behalve de nodige spelers van het eerste elftal, die wedstrijdritme konden op doen, speelden ook de proefspelers Emilio Prieto (NEC) en Solace Uyi-Olaye (Hercules) mee. "Je merkt duidelijk dat Emilio een vaardige speler is. Hij creëerde veel kansen, maar miste er ook een aantal. Aan zijn spel kun je zien dat hij van een BVO afkomstig is. Solace speelde iets opportunistischer. We gaan komende tijd bekijken wat we met beide spelers doen."

Basisopstelling Jong De Graafschap: Jasper Heusinkveld; Kristopher Vida, Thijs Bouma, Jurre Vreman, Jeroen Tesselaar; Alexander Bannink, Lion Kaak, Aleksandar Jankovic, Tom Menting; Solace Uyi-Olaye en Emilio Prieto.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner