Jong De Graafschap onderuit tegen Jong Brabant United

Jong De Graafschap heeft maandagavond op eigen veld een 0-2 nederlaag geleden tegen Jong Brabant United. De beloften van De Graafschap gingen rusten met een tussenstand van 0-1, waarna de bezoekers het in de tweede helft afmaakten. Ondanks de nederlaag staat het team van trainer Richard Roelofsen nog op de derde plek in de beloftencompetitie poule 4.

Jong De Graafschap begon goed aan het duel bij VV Viod. Tigran Gazarjan noteerde de eerste kans van de wedstrijd door voorlangs te schieten. Vlak daarna had Jerry van Ewijk een uitstekende mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar zijn schot werd gepareerd door de doelman van Jong Brabant United. Na een kwart wedstrijd spelen kwamen de bezoekers tegen de verhouding in via Endy Opoku Bernadina op voorsprong. De spits profiteerde optimaal van een onoplettendheid in de defensie van Jong De Graafschap en zag zijn inzet via de paal achter Hidde Jurjus belanden. Na de goal creëerde beide ploegen weinig grote kansen meer. Met een ruststand van 0-1 zochten beide teams de kleedkamers op.

Na de hervatting kwam Jong De Graafschap sterker uit de startblokken. Van Ewijk schoot over en ook Mart de Jong wist niet doeltreffend uit te halen. Met ruim een uur op de klok was Jong Brabant United dichtbij de tweede treffer van de avond. Na een scrimmage belandde de bal bij Larbi El Harouchi, die zag dat Jurjus redding kon brengen op zijn schot. Twee minuten later lag de bal er bijna aan de andere kant in. Rechtsback Lars van Roon gaf een goede voorzet op Jeroen Meurs, die direct op goal schoot. Kees Heemskerk, de doelman van de gasten, redde bekwaam. Een kwartier voor het einde was het duel gespeeld. Invaller Mischa Boelens maakte een overtreding in het zestienmetergebied en de penalty werd benut door Vincent van Hoof: 0-2.

Trainer Richard Roelofsen concludeerde na afloop dat zijn ploeg niet goed genoeg speelde. “Jong Brabant United is een moeilijke tegenstander. Na de eerste goal werd de ploeg angstig en gingen we te veel lange ballen spelen. In de tweede helft maakten we de verkeerde keuzes en deden we het niet goed in de veldbezetting. Na de 0-2 was het eigenlijk gedaan en was de wedstrijd over”, aldus Roelofsen. “We moeten naar de uitvoering kijken en niet op de stand op de ranglijst letten.”

Opstelling Jong De Graafschap: Hidde Jurjus; Lars van Roon, Jan Lammers (62' Mischa Boelens), Bart Straalman, Tolgahan Cicek (46' Cas van der Wal); Soufian Echcharaf, Mart de Jong, Tom Menting (61' Caio Eltink), Tigran Gazarjan; Jeroen Meurs, Jerry van Ewijk.