U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Jan Vreman: "Het was bijna een thuiswedstrijd voor ons"


De Graafschap pakte vrijdag bijzonder belangrijke punten op bezoek bij Achilles '29, al helemaal omdat de resultaten op andere velden gunstig uitvielen voor De Graafschap. Dat zag ook trainer Jan Vreman, die wist dat MVV Maastricht de periodetitel niet won, ondanks een zege op FC Emmen (2-1). FC Eindhoven ging met de 'prijs' aan de haal.

Lekkere avond

"Het was inderdaad een lekkere avond voor ons. Natuurlijk in de eerste plaats omdat je wint, want je weet niet wat de rest van de clubs doet. Maar die wedstrijden pakten ook heel goed uit voor ons. Het belangrijkste was dat MVV Maastricht de periodetitel niet pakte en dat we zelf wonnen. Dat gebeurde, dus dat was mooi", begon Vreman na afloop van het duel tussen Achilles en De Graafschap.

Wedstrijd tegen Achilles

"In de eerste helft waren we denk ik een maatje te groot, al creëerden we te weinig kansen. Toch kwamen we goed op een 0-2 voorsprong, we hadden absoluut geen problemen. In de eerste twintig minuten van de tweede helft verloren we te veel duels, daar profiteerden zij van. We kwamen doordat we veel duels verloren onder druk te staan. En dan kan de bal zomaar goed vallen, zo bleek ook. Vervolgens kregen we de strafschop, waarbij Caner Cavlan goed doorzette. Jerry van Ewijk schoot ‘m goed binnen. Daarna was de wedstrijd gespeeld."

Fanatieke support

Tot grote vreugde van de meegereisde Superboeren, een flinke supportersschare van 160 mensen sterk. “Dat mag je wel zeggen, ja, een flinke schare. Ze waren zeer luidruchtig. Het was bijna een thuiswedstrijd voor ons", glunderde Vreman. De oefenmeester weet dat De Graafschap nog twee lastige duels te wachten staan: tegen Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam. In die duels kunnen de manschappen van Vreman de Jupiler Play-Offs veiligstellen, maar de coach wil de huid niet verkopen voordat de beer geschoten is. "De situatie is gunstig, maar we zijn er nog niet."


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
26
apr.
20:00
uur
MVV Maastricht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner