U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Henk de Jong: "We gingen in de beginfase niet goed met de omstandigheden om"


Henk de Jong: "We gingen in de beginfase niet goed met de omstandigheden om"

De Graafschap verloor vrijdag onder winterse omstandigheden met 2-1 van FC Eindhoven. Vooral het begin was matig, weet ook trainer Henk de Jong. Na zijn eerste competitiewedstrijd als coach van de Superboeren blijft hij vol goede moed.

Foto: ProShots

"Onszelf tekort gedaan"

"Ja, natuurlijk, ik heb nog steeds goede moed. Ook na wat ik vandaag gezien heb", begint hij tegenover Omroep Gelderland. "We hebben onszelf alleen tekort gedaan, zeker in de eerste tien minuten. Daarna hebben we het heel goed gedaan op zo'n moeilijk veld, we verdedigden bijna op de middenlijn. In de eerste helft hebben we wel vijf of zes kansen gehad."

Omgekeerde score

"Te beginnen met Elvio van Overbeek. Als hij die bal binnenschiet (na zes minuten, red.), dan wordt het 0-2 voor ons op zo'n veld", meent De Jong. "Maar we gingen in de beginfase niet goed met de omstandigheden om. Wat ik daarna heb gezien was wel goed. Maar als je bij een kans vijf of zes keer op doel schiet en die bal er nog niet in gaat… Over de uitslag ben ik ontevreden, in de eerste tien minuten leek het nergens op. Toch moet je omgaan met je omgeving."

"Was niet gevaarlijk" 

"Hoe kan zoiets? We hebben het daar van tevoren nog over gehad. Heb jij weleens op sneeuw gevoetbald? Wij ook niet, dat is gewoon lastig. Ik vond overigens wel dat we konden spelen, anders moest je maandag op een keihard veld. Hier leer je van, dit hoort bij voetbal. De scheidsrechter had achteraf dus gelijk, het was niet gevaarlijk", besloot De Jong.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
29
mrt.
20:00
uur
Jong AZ
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner