U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


Edwin Linssen: "Zondag wordt een echte finale"


De Graafschap speelde donderdagavond de eerste wedstrijd in de finale van de Jupiler Play-Offs tegen FC Volendam met 0-0 gelijk. Daardoor is er nog niets beslist en moeten beide ploegen komende zondag in Volendam vol aan de bak. Na afloop keek aanvoerder Edwin Linssen terug op het gespeelde duel.

Kansen voor De Graafschap

"We zijn de hele wedstrijd bovenliggend geweest en hebben met name het eerste uur gedomineerd. In de eerste helft kwamen er veel voorzetten vanaf de zijkanten en verzuimden we om de trekker over te halen. Bij rust hadden we met 2 of 3-0 voor kunnen staan", aldus Linssen. "In negentig minuten hebben we vrijwel niets weggegeven. FC Volendam speelde om 'sneaky' voor een doelpunt te gaan. Dat is ze niet gelukt."

"Echte finale in Volendam"

"In de kleedkamer zei ik dat wij het voordeel van de 0-0 hebben. Mochten wij in Volendam een doelpunt scoren, dan moeten zij er twee maken. Dat is ons voordeel. Wel hebben we in de laatste tien minuten te weinig risico genomen (na de tweede gele kaart van Ludcinio Marengo, red.). Dat heeft ook te maken met de jonge spelersgroep die we hebben. We speelden toen om de 0-0 te behouden. Daardoor wordt het zondag een echte finale. Dat is mooi, er staat spanning en druk op."

Vol stadion

"Wij moeten ons vasthouden aan de eerste helft en het eerste kwartier in de tweede helft. Uiteindelijk hebben beide ploegen door de 0-0 geen garanties om de finale te winnen. Ik schat de kansen nog steeds fifty-fifty", zo blikte Linssen terug, die ook sprak over de volle Vijverberg. Er kwamen maar liefst 11.806 toeschouwers af op het duel. "Laten we blij zijn dat het hele stadion vol zat. Het is jammer dat we niet gescoord hebben, dat hadden we wel moeten doen."

"Promotie een ultieme droom"

Na dit seizoen stopt Linssen met het spelen van profvoetbal en gaat hij als assistent-trainer aan de slag bij Willem II. "Het was mijn laatste thuiswedstrijd, in dit fantastische stadion met fantastisch publiek. Het besef kwam na mijn wissel in de 65e minuut. Toen kreeg ik van binnen wel een apart gevoel. Promotie zou een ultieme droom zijn, voor iedereen bij De Graafschap maar ook zeker voor mezelf", besloot Linssen, die tegen Volendam werd uitgeroepen tot NowOnline webdesign Man of the Match.


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De oude meerdijk, Emmen

FC Emmen
vr
10
mei
20:00
uur
De Graafschap
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner