U heeft momenteel geen verbinding.
Nieuws


De Graafschap weert schreeuwer van verwensingen Zoet uit stadion


De Graafschap weert schreeuwer van verwensingen Zoet uit stadion

Afgelopen zaterdag stonden ruim 11.000 bezoekers van De Vijverberg op de banken tijdens het spektakelstuk tegen PSV. Echter, ver na afloop van deze wedstrijd ontving De Graafschap de eerste signalen dat de kijkers van FOX, gedurende een langere periode in de tweede helft, de meest vreselijke verwensingen richting PSV-doelman, Jeroen Zoet, erg duidelijk konden waarnemen. De Graafschap heeft de schreeuwer getraceerd, gesproken en een voorlopig stadionverbod opgelegd.

Toen een dag na de wedstrijd de beelden, inclusief geluid, in het bezit van De Graafschap waren, heeft de clubleiding direct een bericht uitgestuurd waarin het afstand neemt van dergelijke kwetsende verwensingen en zijn er excuses aangeboden aan Jeroen Zoet. De media waren inmiddels vol op het incident gedoken en dat had direct tot gevolg dat ook via social media een berichtenstroom op gang kwam.

Terwijl De Graafschap er alles aan deed om nog meer beeldmateriaal te verzamelen om de dader(s) op te sporen, verscheen er plotseling een afbeelding van een seizoenkaarthouder van De Graafschap op Twitter en Facebook, die hangend over de boarding iets riep. Dit zou de dader moeten zijn die Jeroen Zoet de meest vreselijke verwensingen naar het hoofd had geslingerd. De Graafschap heeft bewust nergens op gereageerd, daar de club zelf wilde achterhalen of dit wel of niet zo was. Er is achter de schermen druk gezocht naar bewijsmateriaal. Uit dat onderzoek bleek dat de bewuste supporter, wiens afbeelding op social media was gezet, weliswaar iets ergs roept, maar niet de verwensingen die iedereen thuis heeft kunnen horen. Wij keuren het ongenuanceerd plaatsen van foto’s van mogelijke daders op social media dan ook ten zeerste af. De gevolgen kunnen erg schadelijk zijn. In deze zaak is volledig onterecht de illusie gewekt dat deze supporter de bewuste schreeuwer richting Zoet was.

Op dinsdag kreeg De Graafschap beveiligingsbeelden onder ogen, waarop duidelijk een bezoeker te zien is die, dicht bij de desbetreffende microfoon, de verwensingen naar de doelman schreeuwt. Hij doet dit langdurig in de tweede helft. Gisteren heeft er een gesprek plaatsgevonden met deze bezoeker, waarin hij heeft toegegeven de bewuste schreeuwer te zijn. Deze persoon heeft erg veel spijt van zijn daden en heeft zijn excuses aangeboden. De directie van De Graafschap heeft een voorlopig stadionverbod opgelegd. Deze ontzegging is direct geaccepteerd. Tevens heeft hij aangegeven open te staan voor een alternatief traject en wil hij meedenken om het schelden/roepen van deze vreselijke ziekte uit ons stadion te bannen. De directie geeft deze zaak uit handen aan de stadionverbodencommissie, die komt binnenkort met een uitspraak.

De Graafschap wil nogmaals benadrukken dat het dergelijk gedrag niet tolereert. De geweldige sfeer in ons stadion mag niet ondersneeuwen door het misselijkmakende gedrag van een of enkele personen. We hopen binnenkort meer te communiceren inzake een actie om zo aandacht te vragen voor een aan kanker-gelieerd goed doel en om de term kanker te verbannen uit ons stadion. Trots en samen, daar gaan we voor D’RAN!


Nieuwsoverzicht
Deel dit nieuwsbericht

Volgende wedstrijd

De vijverberg, Doetinchem

De Graafschap
vr
03
mei
20:00
uur
Jong FC Utrecht
De Graafschap
Stadion de Vijverberg
Lijsterbeslaan 101A
7004 GN Doetinchem
ROUTE
Contact
  • bel de superboeren:
  • (0314) 36 84 50
  • Openingstijden:
  • Ma t/m vr: 09:30 uur – 12:30 uur
  • Op dagen waarop De Graafschap een thuiswedstrijd speelt, is de receptie geopend van 12.00 tot 20.00 uur.

  • Of stuur een email:
  • [javascript protected email address]
Ontwerp Realisatie: a&m impact internetdiensten
loading spinner